Nachrichten aus Aserbaidschan

Mirzoyan en Blinken bespraken de situatie in de zuidelijke Kaukasus

Op 29 november had de Armeense minister van Buitenlandse Zaken Ararat Mirzoyan een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

Volgens het nieuws van Community TV heeft het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken informatie over deze kwestie gepubliceerd.

Er werd gemeld dat kwesties in verband met veiligheid en stabiliteit in de zuidelijke Kaukasus werden besproken tijdens de bijeenkomst in Skopje in het kader van de ministeriële conferentie van de OVSE.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Volgens de door het ministerie verstrekte informatie werden tijdens de bijeenkomst ook de laatste ontwikkelingen in het normaliseringsproces van de betrekkingen tussen Armenië en Azerbeidzjan besproken.
Ararat Mirzoyan benadrukte dat Armenië ontwerpvoorstellen voor een vredesakkoord aan Azerbeidzjan heeft voorgelegd in overeenstemming met bekende principes, en dat als Azerbeidzjan zich strikt aan deze principes houdt, er aanzienlijke vooruitgang kan worden geboekt bij de goedkeuring van het ontwerpakkoord.

De gesprekspartners gingen ook in op regionale programma’s. Binnen de reikwijdte van deze programma’s ging minister Mirzoyan in op het “Peace Junction”-project dat door de Armeense regering is ontwikkeld en wees erop dat als gevolg van de uitvoering ervan positieve voorwaarden voor stabiliteit in de regio zullen ontstaan. gemaakt. gebied.

We moeten ook opmerken dat momenteel het hoofd van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ceyhun Bayramov, Skopje bezoekt om de ministeriële conferentie van de OVSE bij te wonen. Er werd geen informatie gegeven over de mogelijkheid dat Bayramov en Mirzoyan elkaar zouden ontmoeten in het kader van de conferentie.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"