Deutschland

Tiener aangehouden op verdenking van het beramen van een aanslag op de Duitse kerstmarkt

Ambtenaren zeggen dat de 15-jarige in een chatgroep schreef over plannen voor een aanval in West-Duitsland.

ADVERTENTIE

Een 15-jarige jongen en zijn vermeende medeplichtige zijn door de Duitse autoriteiten gearresteerd, op verdenking van het plannen van een militante islamitische staatsaanval op een kerstmarkt.

De tiener werd dinsdag vastgehouden in Burscheid, een stad in de buurt van Keulen, terwijl de andere tiener werd gearresteerd in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg.

Aanklagers in Düsseldorf zeiden donderdag dat hij en de andere verdachte ervan worden beschuldigd begin december overeenstemming te hebben bereikt over het gebruik van brandstof om een ​​kleine vrachtwagen op te blazen op de kerstmarkt in Leverkusen, een stad in het westen van Duitsland.

Volgens een verklaring van de aanklagers beweerde de tiener dat hij benzine had gekocht voor het plan.

De twee verdachten zouden van plan zijn geweest om na de aanval samen Duitsland te verlaten en zich aan te sluiten bij de extremistische groepering Islamitische Staat-Khorasan, een uitloper van IS die actief is in en rond Afghanistan.

Onderzoekers hebben geen brandstofvoorraden aangetroffen in het huis van de 15-jarige, aldus de aanklagers.

Er wordt onderzoek naar hem gedaan op verdenking van samenzwering tot moord en het voorbereiden van een ernstige gewelddaad.

Vóór de arrestaties zei de Duitse binnenlandse inlichtingendienst dat de dreigingssituatie in het land is geëscaleerd sinds de aanval van Hamas op 7 oktober in het zuiden van Israël.

Het agentschap wees op het risico van radicalisering van eenzame aanvallers die eenvoudige middelen gebruiken om ‘zachte doelen’ aan te vallen.

Er stond dat “het gevaar reëel is en groter dan het in lange tijd is geweest”.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"