Nachrichten aus Aserbaidschan

Von der Leyen zegt dat de defensiestrategie van de EU ook Oekraïne moet omvatten

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky lopen na een gezamenlijke persconferentie tijdens de Russische invasie van Oekraïne op 9 mei 2023 in Kiev. REUTERS/Valentin Ogirenko/File Photo ontvangt licentierechten

BRUSSEL, 30 november (Reuters) – De Europese Unie moet rekening houden met de militaire behoeften van Oekraïne bij het bepalen van de toekomstige strategie van de Europese defensie-industrie, zei voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie donderdag.

“Onze strategie kan alleen compleet zijn als ze ook rekening houdt met de behoeften van Oekraïne en het industriële potentieel van Oekraïne”, zei Von der Leyen in een toespraak op de jaarlijkse conferentie van het Europees Defensieagentschap. gezegd.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Von der Leyen zei dat Oekraïne moet worden geïntegreerd in de EU-defensieprogramma’s om tegemoet te komen aan zijn behoeften in de strijd tegen Russische agressie.

“De eerste stap om dit te bereiken is het betrekken van Oekraïne bij het overlegproces over de Industriële Strategie”, aldus Von der Leyen.

“Dit zou moeten leiden tot de integratie van Oekraïne in een aantal van onze defensieprogramma’s, indien nodig met instemming van het Europees Parlement en de Raad.”

Von der Leyen zei dat de commissie van plan is begin volgend jaar een Europees Defensie-industrieprogramma voor te stellen, dat manieren zal onderzoeken om de sector te financieren.

Als onderdeel hiervan zei hij dat de commissie zou proberen te zien hoe de bijdrage van de defensie-industrie aan de Europese veiligheid erkend zou kunnen worden door duurzame financiële investeerders.

Von der Leyen voegde eraan toe dat de defensie-industrie van de EU haar doel zal bereiken om de productiecapaciteit voor wapens en munitie volgend jaar te verhogen tot 1 miljoen kogels per jaar.

Het doel wijkt af van het plan van de EU om binnen een jaar 1 miljoen artilleriegranaten en raketten naar Oekraïne te sturen; De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius en andere functionarissen zeiden dat het onwaarschijnlijk was dat het blok dit zou bereiken.

Verslag door Andrew Gray en Bart Meijer; Bewerkt door: Alex Richardson, Alexandra Hudson

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
30-11-2023 17:03:58
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"