Nachrichten aus Aserbaidschan

Zuster zegt dat gijzelaar Shani Goren voor Eitan Yahami zorgt in Gaza

Shira Goren, de 29-jarige zus van de ontvoerde Shani Goren GazaWalla beschreef het telefoontje dat hij woensdagochtend kreeg van de familie van Eitan Yahami, een van de vrijgelaten gijzelaars.

“Eita’s grootmoeder zei dat ze na 16 dagen samen naar beneden werden gebracht. Ze herkende Shani en vanaf dat moment tot het einde stond ze aan zijn zijde en zorgde voor hem. Het was belangrijk dat zijn moeder Batsheva belde en het hem vertelde. Shani gaf hem een deel van het eten, zodat hij ook kon eten.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Volgens Gore was zijn zus Shani ook instructeur Kibboets Nir Oz Het is in het weeshuis waar ze Eitan ontmoet.

“Ze was jarenlang zijn gids, ze begeleidt hem al ruim zes jaar. Ik sprak drie weken geleden met de grootmoeder en ze zei dat ze hoopte dat Shani bij Eitan zou zijn en dat hij voor haar zou zorgen. Ik vertelde het ook dat ik hoopte dat hij voor haar zou zorgen.”

“Shani is over het algemeen goed”

“Ze zeiden dat het over het algemeen goed ging met Shani en dat iedereen om haar gaf. Ze citeerden de dingen die hij altijd zei en wat hij daar zei, en zo besefte ik dat hij daar nog steeds werkte.

Documenten van Eitan Yahami’s ontmoeting met zijn moeder op het ontmoetingspunt in Kerem Shalom na zijn terugkeer vanavond. (Bron: IDF-woordvoerder)

“Een van de jongens die bij hen waren, raakte bijvoorbeeld een beetje in paniek, keek hem in de ogen en zei: ‘Kom op.’ rustig aan‘. Hij praat altijd zo tegen ze. Met slechts één blik kan hij mensen kalmeren. We waren opgelucht toen we hoorden dat hij nog steeds zichzelf was. Zodra hij terugkomt, zal ik hem accepteren, omdat onze grootste angst is dat we niet weten hoe hij bij ons zal terugkeren.

Er zijn veel kinderen die hier op hem wachten. Zowel overlevenden als terugkeerders.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"