Nachrichten aus Aserbaidschan

De gerespecteerde politicoloog Shlomo Avineri sterft op 90-jarige leeftijd

Een gerenommeerd politicoloog en hoogleraar die de Israëlprijs heeft gewonnen Shlomo AvineriHij overleed zaterdag op 90-jarige leeftijd. De dood van Avineri, een leidende figuur in de politieke filosofie en een belangrijke figuur in de academische en politieke sfeer van Israël, markeert het einde van een opmerkelijk tijdperk.

Avineri, een overlevende van de Holocaust die in 1939 naar Israël emigreerde, stond bekend om zijn uitgebreide onderzoek in de politieke wetenschappen, met name zijn werk over Karl Marx en de filosofie van de revolutie. Zijn carrière werd gekenmerkt door het dienen als directeur-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en lidmaatschap van de Israëlische Nationale Academie van Wetenschappen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Avineri was tijdens zijn leven de auteur van tien boeken en was een productief schrijver die belangrijke bijdragen leverde aan het begrip van het zionisme, het socialisme en de politieke filosofie. Zijn werken, waaronder invloedrijke titels als Karl Marx – Filosofie en Revolutie en Natie en Wereld, hebben een onuitwisbare stempel op zijn onderzoek gedrukt. Politieke Wetenschappen.

Avineri staat bekend om zijn gematigde politieke activiteiten

Avineri werd in de jaren zeventig buiten academische kringen beroemd met het nummer “Avineri Sakinai” in het satirische programma Nikui Rosh. Hij stond ook bekend om zijn geheime politieke bijeenkomsten, waaronder geheime ontmoetingen met koning Hoessein van Jordanië.

Professor Shlomo Avineri is een Israëlische politicoloog. Hij is hoogleraar politieke wetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 23 september 2009. (Bron: YOSSI ZAMIR/FLASH90)

Hebreeuwse Universiteit, Hij uitte zijn respect voor de plaats waar Avineri meer dan zestig jaar lesgaf en zei: “Wij buigen met betrekking tot de dood van prof. Shlomo Avineri. Een reus van het politieke denken, zijn bijdragen op het gebied van Hegel en het marxisme, het zionisme en het Het socialisme is uniek. Zijn nagedachtenis zal toekomstige generaties inspireren.’ ‘Hij zal blijven geven en begeleiden.’“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"