Nachrichten aus Aserbaidschan

De toestand van Gubad İbadoğlu wordt steeds erger

“Ook al worden er hele hoge doses insuline voorgeschreven, de bloedsuikerspiegel keert niet terug naar normaal. Ook artsen in Londen waarschuwden dat hoge doses insuline hartritmestoornissen kunnen veroorzaken. Dat is nu wel het geval. Hartslagen komen niet onder de 100 slagen per minuut ,” hij zei.

Hoewel de situatie verslechterde, brachten ze İbadoğlu niet over naar het behandelcentrum. Ze gaven hem niet de resultaten van het onderzoek en de analyse die medio oktober waren uitgevoerd.

“De rugpijn werd erger. Ze zeiden dat ze vanaf begin deze week fysiotherapie zouden gaan doen. Maar ze waren tevreden met de elektroforese, die ook niet werkt”, vervolgde Bayramov.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Het was niet mogelijk om commentaar te krijgen van de Penitentiaire Inrichting over de situatie van Gubad İbadoğlu.

* Op 24 juli veroordeelde de rechtbank van Baku Narimanov Gubad İbadoğlu tot 3 maanden en 26 dagen gevangenisstraf, waarbij hij hem beschuldigde van het verdienen van nepgeld. Het Azerbeidzjaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat İbadoğlu samenspande met aanhangers van Fethullah Gülen, die ervan wordt beschuldigd in 2016 een staatsgreep te hebben gepleegd in Turkije.

Op 25 augustus werd hij opnieuw aangeklaagd wegens “het voorbereiden, opslaan of verspreiden van antireligieus extremistisch materiaal”.

Op 16 november verlengde de rechtbank de detentieperiode van Gubad İbadoğlu met nog eens drie maanden.

Gubad İbadoğlu verwerpt de beschuldigingen als absurd. Veel internationale organisaties en functionarissen riepen het officiële Baku op om de politicus onmiddellijk vrij te laten. Het Europees Parlement riep op tot het opleggen van sancties aan Azerbeidzjaanse functionarissen vanwege de vervolging van İbadoğlu.–16B-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"