Nachrichten aus Aserbaidschan

De VN zegt dat zij geen visa zullen verstrekken aan de hoogste Israëlische hulpfunctionaris

Israël vertelt de Verenigde Naties dat het zijn visum voor de top niet zal verlengen Humanitaire hulp van de VN Dat heeft een Palestijnse functionaris in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever gedaan, zei een VN-woordvoerder vrijdag.

De in Canada geboren Lynn Hastings is een veteraan OnofficieelBijna drie jaar lang werkte hij als plaatsvervangend speciaal coördinator in het vredesproces in het Midden-Oosten en als humanitair coördinator van de VN in de bezette Palestijnse gebieden.

Verzameling van sites Verzameling van sites

VN-woordvoerder Stephane Dujarric zei tegen verslaggevers: “Israëlische functionarissen hebben ons laten weten dat ze het visum van mevrouw Hastings pas later deze maand zullen verlengen.”

hij zei VN-personeel Verleng uw visum in geen enkel land, maar VN-secretaris-generaal Antonio Guterres benadrukte dat Hastings het volste vertrouwen in hem heeft. Dujarric zei niet of Hasting vervangen zou worden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Een man loopt met foto’s van gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden tijdens het aanhoudende conflict tussen Israël en Hamas na een demonstratie buiten het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, VS, 24 oktober 2023. (Bron: REUTERS/Shannon Stapleton)

wees onpartijdig

Eind oktober beschuldigde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken Hastings ervan niet onpartijdig en objectief te zijn in een post op sociale media, een beschuldiging die de VN ontkende.

“Je hebt op Twitter heel duidelijke aanvallen op hem gezien die volkomen onaanvaardbaar zijn”, zei Dujarric. “Directe persoonlijke aanvallen op VN-personeel waar ook ter wereld zijn onaanvaardbaar en brengen mensenlevens in gevaar.”

Advertentie

Guterres waarschuwde de VN-Veiligheidsraad woensdag dat de door Hamas geregeerde Gazastrook zich midden in een ‘epische humanitaire ramp’ bevond.

Israël zegt dat militanten van Hamas op 7 oktober bij een verrassingsaanval 1.200 mensen hebben gedood en ongeveer 240 mensen hebben gegijzeld. Israël concentreerde zich op vergeldingsmaatregelen tegen Hamas in Gaza, bombardementen vanuit de lucht, belegeringen en aanvallen vanaf de grond.

Volgens Palestijnse gezondheidsfunctionarissen die door de Verenigde Naties als betrouwbaar worden beschouwd, zijn ruim 15.000 mensen omgekomen, van wie bijna 40 procent jonger dan 18 jaar was. Velen zijn bang dat ze onder de ruïnes zullen worden begraven.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"