Nachrichten aus Aserbaidschan

Grapevine 1 december 2023: Tijdens zijn afwezigheid

Dit zou kunnen gebeuren als de Israëlische mannen ook worden vrijgelaten nadat de gijzelaars zijn vrijgelaten. Alex DancygYad Vashem, een gevangene van Hamas, is van plan hem maandag te eren voor zijn belangrijke bijdragen aan de herdenking van de Holocaust, het onderwijs en de Pools-Israëlische betrekkingen.

Yad Vashem-gids en Holocaust-voorlichter Liat Atzili Benin werd woensdagavond vrijgelaten uit Gaza, maar haar echtgenoot Aviv Atzili werd op 7 oktober vermoord.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Journalisten werden therapeuten in Israël

■ Hoewel interviewen deel uitmaakt van de rol van de journalist, is het geen psychotherapie. Maar radio- en televisiejournalisten bieden een platform aan de familieleden van de gijzelaars die al bijna twee maanden herstellen van deze ervaring. Bloedbad van 7 oktober; en de ouders, echtgenoten en broers en zussen van soldaten die zijn omgekomen. Zelfs de dapperste geïnterviewden zijn empathisch, sympathiek en vriendelijk; laat de geïnterviewde vaak langer spreken dan normaal, met minimale onderbrekingen. Deze relatie werd vooral gewaardeerd door degenen die herhaaldelijk werden geïnterviewd (vaak dezelfde journalisten). Het was voor hen belangrijk om hun oproep beschikbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek, en ze waren enorm dankbaar voor de mogelijkheid om hun verhaal elektronisch te vertellen nadat ze hadden geklaagd over weinig of geen informatie van officiële instanties.

De eerste hiervan was Yoni Asher, die na 49 dagen hechtenis werd vrijgelaten, samen met haar man Doron en hun twee dochters, Aviv (2) en Raz (5). Gedurende deze zeven weken zocht Asher naar iedereen, maar leerde weinig. Hij was hulpeloos en hopeloos. Hij wist niet eens zeker of zijn vrouw en kinderen nog leefden. Televisiekijkers die getuige waren van haar hereniging met haar familie waren opgelucht toen ze zagen dat haar beproeving voorbij was, en aangezien haar kinderen nog heel jong waren en nu omringd waren door liefde en vriendelijkheid, konden ze hopen dat welk trauma ze ook hadden doorstaan, snel tot een einde zou komen. einde.

Aandacht voor Israëlische soldaten die door Hamas worden gegijzeld

■ Er wordt nu meer aandacht besteed aan gevangengenomen soldaten die klaagden dat de paniekerige oproepen van hun ouders en broers en zussen aan het leger en de politie op 7 oktober werden genegeerd. Bovendien zijn de families van vrouwelijke soldaten die zijn opgeleid om verdachte activiteiten in het grensgebied tussen Gaza en Israël te monitoren, boos dat de waarschuwingen van de soldaten over een aanzienlijke concentratie van mannen en wapens aan de Gaza-kant van de grens werden genegeerd. Ze zeggen dat de tragedies van 7 oktober voorkomen hadden kunnen worden als iemand met de autoriteit hiervan op de hoogte was geweest.

ISRAËLS AMBASSADEUR in Londen Tzipi Hotovely met Orit en Aviram Meir. (Credit: Israëlische ambassade)

Vertegenwoordigers van de families van de gijzelaars maakten vele reizen binnen en buiten Israël voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ze spraken met presidenten en premiers en ontmoetten andere hoogwaardigheidsbekleders. Israëlische diplomaten van over de hele wereld hebben persconferenties voor hen gehouden, van wie sommigen meer landen hebben bezocht dan in de afgelopen tien jaar, en de afgelopen anderhalve maand hebben zij zich geconcentreerd op het vergroten van het bewustzijn over de benarde situatie van hun dierbaren. De ontvoerde Israëliërs keerden terug naar huis.

Israëlische St. James Court-ambassadeur Tzipi Hotovely hield een persconferentie voor Orit en Aviram Meir, de moeder en oom van Almog Meir Can, die op 7 oktober door Hamas werd ontvoerd. 19-jarige moeders en oude vrouwen worden vrijgelaten, alle mannen, jong en oud, blijven gevangen. Almogs moeder en oom hadden ook een ontmoeting met enkele leden van het House of Lords.

Advertentie

De complexe aard van Israël, Gaza en Elon Musk

■ CONCURRENTIEVE MILJARDAIR Elon Musk X, die veel kritiek heeft gekregen vanwege het toestaan ​​van antisemitische en andere racistische berichten op zijn socialemediaplatform X, is een complex personage. Hoewel hij zich verzet tegen beperkingen van de vrijheid van meningsuiting, is hij ook vatbaar voor haatdragende propaganda. Ondanks zoveel kritiek op hem persoonlijk en de aanhoudende haatzaaiende berichten over Israël en de Joden, besloot Musk naar Israël te komen om met eigen ogen de gevolgen te zien van de vernietiging veroorzaakt door Hamas.

Terwijl hij werd rondgeleid door premier Benjamin Netanyahu, nam Musk veel foto’s en hoorde hij gruwelijke details van overlevenden. Ze bespraken Hamas en antisemitisme tijdens hun ontmoeting met president Isaac Herzog. Vertegenwoordigers van de families van gijzelaars die in Gaza werden vastgehouden, woonden ook de bijeenkomst bij. Het masker kreeg het symbolische hondenplaatje dat gedragen werd door iedereen wiens familielid door Hamas was ontvoerd. Musk legde het onmiddellijk om zijn nek en zei: “We moeten alles doen wat nodig is om de haat te stoppen. In feite worden deze mensen sinds hun kindertijd gevoed met propaganda, en het is opmerkelijk wat mensen kunnen doen die sinds hun kindertijd met leugens zijn gevoed. Ze zullen denken dat het doden van onschuldige mensen een goede zaak is. Dit is hoe propaganda het bewustzijn van mensen kan beïnvloeden. Hoewel Musk onder de indruk en ontroerd leek door wat hij zag en hoorde, bevredigde dit veel joden in de diaspora die Israël bekritiseerden vanwege de aanvaarding ervan niet.

Waarom duurde het zo lang voordat Hamas Thaise gijzelaars vrijliet?

■ Gezien het feit dat Thailand al meer dan tien jaar diplomatieke betrekkingen onderhoudt met de Palestijnen, is het enigszins vreemd dat Hamas de Thaise gijzelaars wil vrijlaten. De ‘Staat Palestina’ werd in januari 2012 erkend door het Koninkrijk Thailand. Deze week vergezelde de Israëlische ambassadeur in Thailand, Orna Sagiv, zich samen met de Thaise minister van Buitenlandse Zaken Pampree Bahiddha-Nukaran in Israël en het Assaf Harofe Ziekenhuis om twee Thaise gijzelaars te bezoeken. In een media-interview op dinsdagavond zei Saqiv dat de minister, de pas vrijgelaten Thaise burgers, het ziekenhuispersoneel en Saqiv zelf allemaal huilden toen hij Bahiddha-Nukar vertelde hoe blij hij was dat ze nog leefden en vrij waren en dat hij was gekomen om hen op te halen. hen. naar hun huizen.

Sagiv zei dat de ontvoering van Thaise mensen die in Israël werkten voor opwinding zorgde in Thailand, dat Thailand geen rol speelde in het Israëlisch-Palestijnse conflict, en dat uit hun uiterlijk duidelijk bleek dat de Thaise gijzelaars geen Israëliërs waren. Thailand, dat goede betrekkingen onderhoudt met veel landen die geen goede betrekkingen met elkaar hebben, zoals Israël en Iran, riep alle landen waarmee het diplomatieke betrekkingen onderhoudt op voor hulp bij de vrijlating van Thaise gevangenen. Er wachten nog steeds veel Thais in Gaza op vrijheid.

Gezamenlijke training tussen IDF en United Hatzalah

■ AFGELOPEN ZONDAGavond voerden vrijwilligers van United Hatzalah van de divisie Kafr Kasem-Kafr Bara-Caljulia een uitgebreide gezamenlijke oefening uit met het IDF Thuisfront Commando en lokale veiligheidstroepen. De oefening in Kafr Qasem was bedoeld om een ​​raketaanval te simuleren, gericht op het verbeteren van de paraatheid van zowel burgers als veiligheidspersoneel om effectief te reageren op noodsituaties die zijn afgestemd op de unieke uitdagingen van de stad en de oorlog tegen Hamas.

De veelzijdige training combineerde een verscheidenheid aan scenario’s om een ​​uitgebreide en realistische trainingservaring te bieden. De vrijwilligers werden in vijf teams verdeeld en kregen vier rapporten over de raketaanvallen, waarvan sommige vals of onnauwkeurig bleken te zijn. Een deel van de gesimuleerde training was gericht op een school die schade door granaatscherven had opgelopen; Op de tweede rij behandelden vrijwilligers drie getuigen wegens emotionele shock; De hoofdscène van de training was een simulatie van een directe impact en instorting van een huis van drie verdiepingen, waarbij vijf mensen vastzaten onder het puin. IDF Internal Troops Command verwijderde ze, waarna vier van hen eerste hulp kregen in het veld en voor definitieve zorg naar het ziekenhuis werden gebracht. Eén van de gesimuleerde slachtoffers moest dood worden verklaard, waardoor de ernst en geldigheid van het trainingsscenario voor de vrijwilligers en deelnemende soldaten toenam.

Mohamad Amer, voorzitter van de afdeling Kafr Kasem-Kafr Bara-Jaljulia van United Hatzalah, zei: “Tientallen artsen, gezondheidswerkers en hulpverleners van onze afdeling namen zondagavond deel aan de training. Onze vrijwilligers gebruikten ambulances, SUV’s en ambulances. en andere middelen om een ​​gesimuleerde auto te besturen. “Het bood onmiddellijke medische hulp bij talrijke noodoproepen die tijdens de raketaanval werden ontvangen en de oefening was een groot succes.”

Dovie Maisel, vice-president operaties van United Hatzalah, wees op het belang van dit soort training, vooral in het licht van de recente gebeurtenissen. “Helaas heeft 7 oktober ons de grote verscheidenheid aan scenario’s laten zien waarop eerstehulpverleners in dit land zich moeten voorbereiden. We nemen het hele jaar door deel aan verschillende soorten Mass Casualty Incident (MCI)-trainingen en moeten onze paraatheid voor al onze vrijwilligers behouden. trainingsoefeningen worden vaak uitgevoerd in samenwerking met de IDF, en hun effectiviteit is: “Het laat zien hoe nauw de twee diensten op 7 oktober samenwerkten, wat resulteerde in het redden van vele levens. In deze periode van nationale conflicten hebben we de frequentie van deze oefeningen om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op elke eventualiteit met betrekking tot de voortzetting en ontwikkeling van de oorlog.”

Chabad-festival vóór Chanoeka

■ YUD TET Kislev is het jaarlijkse Chabad-festival ter herdenking van de vrijlating van Chabad-oprichter Rabbi Shneur Zalman van Liadi uit een Russische gevangenis, een paar dagen voor Chanoeka. Het markeert ook de verjaardag van de dood van Mezerich Maggidi Rabbi Dov Ber, die stierf in 1772. Tov Ber Baal was een leerling en opvolger van Shem Tov (de grondlegger van het chassidisme).

Chabad Talbiya houdt dit jaar op zondag 3 december zijn jaarlijkse Yud Tet Kislev-evenement voor Engelssprekenden in de Grote Synagoge in Jeruzalem, met voormalig opperrabbijn Yisrael Meir Lau als eregast en internationaal gerenommeerde spreker en presentator. en auteur Rabbi YY Schochet, bekend als een van de meest invloedrijke rabbijnen van Groot-Brittannië, waren hoofdsprekers.

Er zullen ook live muziekuitvoeringen zijn van Chabad-melodieën door drie generaties Hershtik Family Singers en er worden versnaperingen geserveerd.

Voor studenten- en groepskortingen kunt u een e-mail sturen naar [email protected].

[email protected]

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"