Nachrichten aus Aserbaidschan

Israëlische gijzelaars zijn Hamas ‘dankbaar’, beweert een analist van Al Jazeera

Israëlische gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden, waren hun terroristische ontvoerders ‘dankbaar’ toen ze werden vrijgelaten, zei geopolitieke en veiligheidsanalist Zoran Kusovac van Al Jazeera in een aflevering die vrijdag werd uitgezonden door de staatsmediagigant van Qatar.

Al Jazeera De video bevat afbeeldingen die zijn gepubliceerd door Hamas. Chyron-spandoeken die over de beelden heen zijn geplaatst, geven aan dat in Hamas-video’s gijzelaars glimlachend te zien zijn en hun ontvoerders een high five geven.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Ik dank degenen die zijn leven in hun handen houden”

“Ik denk dat het kan worden omschreven als psychologische, emotionele vrijheid. Ze worden eindelijk vrijgelaten, en op dat moment, als ze vertrekken, hebben ze er vertrouwen in dat ze zullen overleven. Plotseling zijn ze deze mensen dankbaar die hun leven in hun handen hebben en (ongedeerd) deze mensen.”

Israëlische gijzelaars werden inderdaad mishandeld, zeiden voormalige gijzelaars.

Thaise gijzelaars die door Hamas zijn vrijgelaten, vertelden Israëlische veiligheidsfunctionarissen dat Joodse gijzelaars met elektriciteitskabels waren geslagen, volgens een recent rapport van N12.

Bovendien meldde de tante van de jongen, nadat de 12-jarige Eitan Yahalomi uit Hamas-gevangenschap was vrijgelaten, dat hij en andere ontvoerde kinderen onder schot werden gedwongen om beelden van Hamas-aanvallen in het zuiden van Israël te bekijken.

Advertentie

Op basis van beelden van Hamas zegt Kusovac echter: “In een van deze video’s (Hamas) zijn er verschillende meisjes en een jonge Israëliër die voormalige gevangenen omhelzen en hen hoge boetes opleggen. Dus ik denk dat de gevoelens in hun geval oprecht zijn.”

Naast het bewijs dat Hamas gijzelaars mishandelde, waarschuwden activisten ook tegen het gebruik van Hamas-beelden als bewijs dat gijzelaars goed werden behandeld.

Ana Diamond, in Iran geboren Britse politieke commentator, mensenrechtenactivist en medeoprichter van de Alliance Against State Hostages, deelde haar perspectief als ‘voormalige gijzelaar’ op haar voormalige Twitter-account.

“Een gevangene zijn betekent alles doen wat nodig is om te overleven. “Dit kan feitelijke of gesimuleerde sedatie omvatten”, schreef Diamond. “Maar slachtoffers doen dit niet zonder rationele berekening; Sterker nog, velen doen het uit angst, verlamming en schaamte, en uiteraard altijd onder zware #druk.”

Beroemde Israëlische en Joodse mensenrechtenactivist Kip Mazzig Hij ging ook naar X om zijn gedachten te delen.

“Hamas verkrachtte Israëlische meisjes, mishandelde hun lichamen en doodde Israëlische baby’s”, schreef Mazzig. “Vervolgens gaven ze de gijzelaars een fles water en lieten ze glimlachen en afscheid nemen als ze niet wilden sterven.”

Kusovac suggereerde echter dat ze “praktisch hetzelfde lot deelden”, omdat de video van Al Jazeera berichten bevatte dat de gijzelaars en Hamas-strijders dezelfde maaltijd aten.

Bovendien trok de geopolitieke en veiligheidsanalist van Al Jazeera parallellen tussen inwoners van Zuid-Israël die door Hamas waren ontvoerd. Palestijnse veiligheidsgevangenen vrijgelatenVelen werden gearresteerd wegens terroristische daden.

“We hadden een situatie nodig waarin onze mensen voor niets gegijzeld werden, terwijl anderen aan de andere kant voor niets gegijzeld werden”, zei Kusovac. gezegd. “Ik denk niet dat het publieke imagodebat op zichzelf voor verandering zal zorgen, maar het zou het speelveld wel iets minder vijandig kunnen maken.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"