Nachrichten aus Aserbaidschan

Oorlog tussen Israël en Hamas: Er doen zich kansen voor nu de oorlog in Gaza wordt hervat

Hamas verbrak vrijdag vroeg het staakt-het-vuren om Israël aan te vallen. De islamistische terroristische groepering maakte van de pauze in de strijd gebruik om te zien hoe ver zij Israël ertoe kon brengen de gijzelaarsoverdracht uit te stellen en er een media-evenement van te maken.

Hij liet de gijzelaars bewust aan de camera’s zien en gebruikte dit om zijn imago te versterken. Hamas probeert te laten zien dat het onoverwinnelijk is, ondanks vijftig dagen oorlog sinds de aanval van 7 oktober.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Hamas heeft zijn strijders verloren, maar controleert nog steeds grote delen van de Gazastrook.

Het telt ruim veertien bataljons die niet hebben deelgenomen aan zware gevechten. Het land heeft belangrijke commandanten op het middenniveau verloren, maar zijn leiderschap blijft grotendeels intact. Zo liet hij zien dat hij, wanneer er een pauze in het gevecht was, van de grond kon opstaan ​​alsof het de gewone gang van zaken was. Een andere terroristische groepering, de Palestijnse Islamitische Jihad, nam ook de gijzelaars mee.

Het hele punt was om een ​​imago voor Hamas te creëren.

Activiteiten van de troepen van de 36e Divisie in het Zeytun-district. 20 november 2023 (Bron: IDF-woordvoerdersectie)

Wanneer de vijandelijkheden hervat worden, zal Israël een strategie moeten zoeken. Israël heeft al tactieken. Er zijn talloze IDF-eenheden in Gaza, waaronder zwaar gepantserde eenheden. Israël beschikt over strijdkrachten en vuurkracht. De kritiek in de internationale gemeenschap neemt echter toe. Er is een mening dat Israël deze oorlog lange tijd niet kan voeren. De Israëlische leiders zeiden dat de oorlog nog een tijdje zou voortduren. Dit betekent dat de gestelde doelen en claims van Israël in strijd kunnen zijn met de verwachtingen van de internationale gemeenschap.

Aan wie De Israëlische president Isaac Herzog Hij reisde naar de VAE om buitenlandse leiders te ontmoeten. Hij was daar als onderdeel van de Klimaatconferentie (COP) van de Verenigde Naties in 2023.

Advertentie

Zijn aanwezigheid is belangrijk. Het is het land van de Abraham-akkoorden en de VAE is een zeer belangrijke vriend van Israël. De huidige oorlog in Gaza vormt een probleem voor Israël in de regio. Andere landen in de regio willen echter niet dat Hamas wegkomt met zijn groeiende invloed op de Westelijke Jordaanoever.

De Palestijnse Autoriteit heeft zichzelf geen dienst bewezen door de dag niet aan te grijpen om zichzelf relevanter te maken door haar ouder wordende leiderschap, vertegenwoordigd door Mahmoud Abbas. Dit is een uitdaging en een uitdaging. Een ander probleem is dat de Israëlische leiders zelf niet weten wat de beste strategie is.

Zoek een strategie

Nu, na de pauze, hebben we de kans om strategieën te ontwikkelen in plaats van alleen maar tactische doelen.

Het doel van de staat is Hamas te verslaan en de gijzelaars vrij te laten. Het kantoor van de hertog zei dat zijn bezoek aan de VAE deels bedoeld was om aan te dringen op de vrijlating van alle gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden. Hij wilde ook trainingen geven over dit onderwerp. Hamas-vervolging op 7 oktober. Het was bedoeld om “de fundamentele veiligheidsdreiging waarmee Israël wordt geconfronteerd te benadrukken en de plicht van het land om militaire actie te ondernemen om zijn volk te verdedigen.” Hij had een ontmoeting met de president van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed. Hij had ook een ontmoeting met de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva, de Indiase premier Narendra Modi en de emir van Qatar.

De botsingen in Gaza gaan door. Israël heeft op 1 december 200 doelen getroffen. Dit kwam nadat Israël in de eerste vijftig dagen van de oorlog meer dan 15.000 doelen had getroffen. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant vloog vrijdag per helikopter en sprak met leden van de reserve parachutisteneenheid in Beit Hanoun.

Israël zal nu worden getroffen door raketvuur vanuit Gaza Bedreigingen van Hezbollah in het noordenEvenals bedreigingen van andere door Iran gesteunde groepen.

De Iraanse krant Fars News meldde dat het land dit weekend zijn nieuwe marinecapaciteiten zal demonstreren. Dit volgt op drone-bedreigingen tegen Amerikaanse oorlogsschepen deze week, evenals op bedreigingen van de door Iran gesteunde Houthi’s tegen de scheepvaart in de Rode Zee.

Vrijdag benadrukten pro-Iraanse media de bedreigingen voor Israël. Hoewel dit vanuit mediaperspectief normaal is, is het duidelijk dat Iran ook op zoek is naar een strategie. De afgelopen anderhalve maand heeft hij zijn doelen niet kunnen verwezenlijken. Iran heeft geprobeerd verschillende geloofwaardige krachten tegen Israël te verenigen. De advocaten waren echter niet zo succesvol als Iran wilde. Iran zal voor een nieuwe uitdaging staan ​​bij het beslissen hoe proxy’s moeten worden ingezet.

Tegelijkertijd zal Israël een strategie moeten vinden. Intussen zal de internationale gemeenschap ernaar streven het conflict opnieuw een halt toe te roepen.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"