Nachrichten aus Aserbaidschan

Sinwar verstoort de gesprekken terwijl ze de kritische fase naderen: analyse

Terwijl het brute theater van terreur voortduurt, Hamas-leider Yahya Sinwar Hij probeert het vastgestelde protocol voor de vrijlating van gevangenen te veranderen. Ondanks de hervatting van de vijandelijkheden blijven de onderhandelingen actief, hoewel het mislukken van de onderhandelingen een aanzienlijk risico lijkt te vormen.

Hamas coördineerde een nieuwe onderhandelingsronde met bemiddeling van Qatar en Egypte. Sinvar verstoorde het proces echter tot 07.00 uur. IDF-troepen in de westelijke Gazastrook worstelen met de vraag hoe ze moeten reageren op gewapende militanten. De spanningen escaleerden tot een conflict, wat leidde tot de inzet van gevechtsvliegtuigen en daaropvolgende raketlanceringen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Sinvar leek tot de laatste minuten de controle over de regio te hebben. Ondanks IDFNa de beweringen van dominantie in het noorden van Gaza zagen soldaten de mannen van Sinwar snel uit de tunnels tevoorschijn komen, onmiddellijk na het staakt-het-vuren, en waren ze in de war door de precieze timing en het gebrek aan wapens van de agenten. Tijdens de periode van Israëlische grondoperaties in Gaza en het staakt-het-vuren had Sinwar regelmatig contact met Qatar en Egypte en was hij actieve onderhandelingen met Israël begonnen, ondanks het risico dat zijn schuilplaats zou worden onthuld.

Aboe UbaydahDe woordvoerder van de militaire vleugel van Hamas omsingelde de gevangenen met Nuxba-agenten (marinecommando’s van de speciale eenheid van de Izz al-Din al-Qassam Brigades) en ging door met het orkestreren van het terreurverhaal dat vaak wordt gekenmerkt door berichten in de media. wijzigingen in de starttijden en bewerkte lanceringsbeelden, inclusief handdrukken en golven. Er was zelfs een noodlijdende gevangengenomen vrouw en een rolstoel bij betrokken om het brutale beeld te verzachten.

Wat bracht Sinwar ertoe de onderhandelingen te verbreken?

Dit roept de vraag op: wat bracht Sinwar ertoe de onderhandelingen af ​​te breken? Hij lijkt vastbesloten om de al lang bestaande formule voor uitwisseling, die baby’s, kinderen, vrouwen en ouderen omvat, te doorbreken, vooral nu de onderhandelingen hun moeilijkste fase naderen: het vervangen van soldaten door gevangenen die tot levenslang zijn veroordeeld in Israëlische gevangenissen. Ondanks het besef van de grote aandacht die de familie Bibas kreeg van de Israëlische samenleving en de mondiale media, bracht Sinwar een video uit waarin de rouwende vader de moord op Bibas’ moeder en kinderen aankondigde.

Yahya Sinvar (Bron: REUTERS)

Voorlopig is de situatie stabiel en hangt het herstelpotentieel af van de bereidheid van beide partijen om in actie te komen. De vraag die voor ons ligt is wat er morgen zal gebeuren, of de onderhandelingen vooruitgang zullen boeken of dat beide partijen nog verder zullen uitstellen. De IDF staat voor een beslissing: afzien van grondmanoeuvres en de komende dagen luchtaanvallen lanceren om de lopende onderhandelingen te vergemakkelijken, of een breed, offensief offensief lanceren dat alternatieve onderhandelingen met Hamas zou kunnen ontketenen, zij het tegen hogere kosten voor de terroristische organisatie.

Ten slotte is de IDF bereid zich actief te richten op de kernkracht van Hamas, mogelijk door de onderhandelingen over de vrijlating van gevangenen te versnellen, in plaats van alleen maar te reageren op terroristische aanslagen en psychologische oorlogsvoering onder leiding van Obeida.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"