Nachrichten aus Aserbaidschan

Tante van Mia Shem: ‘Hij werd geopereerd door een dierenarts in Gaza’

Tante van vrijgelaten Israëlische gijzelaar Mia-schema Hij zei donderdag dat zijn neef “werd geopereerd door een dierenarts in Gaza.”

‘Hij is eindelijk bij ons’, zei Shems tante, Vivian Hadar. “Hij is getraumatiseerd. Hij is zwak en zwak. De dierenarts heeft zijn hand geopereerd. Hij heeft fysiotherapie voor hem gedaan. Hij vertelde hen dat hij geen soldaat is en dat hij de Franse nationaliteit heeft. Ik stel hem geen vragen en dat heb ik ook gedaan. ‘Niet graven, want toen hij begon te vragen, werden we hem opgedrongen. We zijn blij dat hij bij ons is. Dit is wat hem gelukkig maakt.’ Het is moeilijk te zien in deze situatie.’

Verzameling van sites Verzameling van sites

Hadar voegde eraan toe dat het wachten op het plan “als Russische roulette” was.

“We wilden weten of het op de lijst stond. Gisteren dachten we dat het op de lijst stond, maar uiteindelijk zeiden ze nee en het verlamde me volledig. Wat de families van de gijzelaars doormaken is niet normaal. Dit is niet normaal Het mag niet gebeuren, allemaal verplichtingen moet worden teruggegeven”.

Hadar voegde eraan toe: ‘Zijn hand doet veel pijn. Hij wist dat hij zichzelf een handmassage moest geven. Hij praat niet veel. We kwamen naar hem toe en omhelsden hem meteen. Hij wil zoveel mogelijk familieleden zien. Een makkelijke tijd. Wat hij doormaakt is helemaal niet gemakkelijk, en we kijken er naar uit.”

De moeder van Mia Shem houdt een foto vast van haar dochter, die de Gazastrook werd binnengesmokkeld nadat Hamas-militanten op 17 oktober 2023 vanuit Gaza waren geïnfiltreerd in Tel Aviv, Israël. Hamas heeft de video van Sem vrijgegeven. (Bron: REUTERS/Ronen Zvulun)

“Ik kreeg bijna een hartaanval”, zei haar vader, David Schem, nadat Mia was vrijgelaten. Ik voelde me verschrikkelijk. Dit is de gelukkigste dag ter wereld en alle gijzelaars zullen terugkeren. Ik ben er zeker van. We geven niet op. .”

“Ik ben al twee maanden het contact met iedereen kwijt, maar ik geef niet op. Ook al heb ik dagen nodig voordat ze vrijkomen. Ze is een braaf meisje, ze zorgt voor haar ouders. Ik ga niet weg haar.”

Advertentie

‘Miya komt terug,’ zei haar moeder door tranen vermengd met vrolijk gelach terwijl ze familieleden omhelsde.

Hamas heeft de video van Schem in oktober vrijgegeven

Schema onthuld Hamas-video Hij was net hersteld van een operatie op 7 oktober.

De verklaring van haar tante is in tegenspraak met wat Shem in de video zei terwijl hij in Hamas-hechtenis zat: “Hallo, ik ben Mia Shem, ik ben 21 jaar oud, ik kom uit Shoham. Ik ben momenteel in Gaza. Zaterdagochtend vroeg keerde ik terug uit Sderot; Ik was op een feest. Ik raakte ernstig gewond aan mijn hand. Ik werd 3 uur lang geopereerd aan mijn hand in het ziekenhuis (in Gaza). Ze kijken ernaar, geven medicijnen, alles is in orde. Ik wil gewoon dat ze me zo snel mogelijk naar mijn ouders, broers en zussen brengen. Haal me hier zo snel mogelijk weg. Alsjeblieft.”

Mia Schem is 21 jaar oud. Hij leerde tatoeëren en werkt in een tattooshop, het beroep dat hij in de toekomst wil uitoefenen. Ze arriveerde op een feest in Reim met haar beste vriendin Alia Toledano, die door Hamas werd ontvoerd en nog steeds gevangen wordt gehouden.

Mia’s vrijlating werd in Herzliya met grote opwinding begroet, aangezien leden van haar familie in de stad woonden. Mia woont in Shoham; Zijn familieleden, waaronder zijn vader David Schem en grootvader Moses (Moshe) Machloof, wonen ook in Herzliya.

Burgemeester Moshe Padlon van Herzliya zei vanavond: “We zijn blij met de vrijlating van Mia Shem, die op een goed uur terugkeerde naar haar familie. We hopen dat de stadsbewoner Omer Shem Tov en de inwoner Omer Shem Tov zo snel mogelijk naar ons zullen terugkeren. De vrijlating van alle gijzelaars We zullen niet rusten totdat ze allemaal snel veilig en wel bij ons terugkeren.

De Franse president Emmanuel Macron verwelkomde de vrijlating van Shem, die het Franse staatsburgerschap heeft, in zijn artikel over X. Hij zei dat Frankrijk, samen met zijn partners, “zo snel mogelijk” meer gijzelaars zou blijven helpen bevrijden. “Het is met groot genoegen dat ik dit nieuws deel namens zijn familie en het hele Franse volk”, schreef Macron.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"