Nachrichten aus Aserbaidschan

Tijdens de COP28 drong Isaac Herzog er bij de wereldleiders op aan actie te ondernemen tegen de gijzelaarscrisis

President Isaac Herzog hield vrijdag een reeks strategische bijeenkomsten in Dubai. Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28)Het belangrijkste doel is om de veilige terugkeer van de resterende gijzelaars uit Gaza naar Israël te vergemakkelijken.

De hertog begon ontmoetingen met Zijne Hoogheid Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, emir van Qatar. Qatar gebruikte zijn invloed om de vrijlating te bewerkstelligen van de meeste Israëlische gijzelaars die op 7 oktober door Hamas en andere terroristische groeperingen waren ontvoerd.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De president had ook een ontmoeting met de Braziliaanse president en Indiase premier Luiz Inácio Lula da Silva. Narendra Modi en Zijne Majesteit Koning Charles III. Herzog benadrukte tijdens zijn bijeenkomsten dat de vrijlating van gijzelaars een humanitaire plicht was en riep de wereldleiders op zich bij deze inspanning aan te sluiten. Hij zei ook dat het Israëls “recht en plicht” is om zichzelf te verdedigen tegen de veiligheidsdreiging van Hamas, om zo de veiligheid van Israël te herstellen.

Silva vertelde Herzog dat hij leiders van Zuid-Amerikaanse landen had ontmoet en drong er bij hen op aan de terugkeer van de gijzelaars te steunen. Alle leiders veroordeelden de terroristische daad van Hamas tegen het Israëlische volk.

President Isaac Herzog had tijdens de COP28 een ontmoeting met de Indiase premier Narendra Modi. (credit: hoffelijkheid)

Donderdagavond liet Hamas nog eens acht gijzelaars vrij en gaf drie lichamen terug aan Israël. Volgens de laatste cijfers houdt Hamas 137 gijzelaars vast, waarvan 117 mannen en 20 vrouwen. Onder de gijzelaars bevinden zich twee kinderen onder de 18 jaar en tien mensen ouder dan 75 jaar.

Tot nu toe zijn 110 gijzelaars vrijgelaten: 86 Israëliërs en 24 buitenlanders. Twee gijzelaars werden in gevangenschap gedood. Er worden zeven mensen vermist.

Een klein aantal Israëlische delegaties werd naar COP28 gestuurd

Israël stuurde tijdens de Hamas-oorlog een klein aantal delegaties naar COP28. Slechts ongeveer twintig deskundigen van het ministerie, een paar technologiebedrijven en Herzog wonen de conferentie bij.

Advertentie

De hertog landde donderdagavond in Dubai en ontmoette de president voor de eerste keer Verenigde Arabische Emiraten, Zijne Hoogheid Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Volgens informatie van zijn kantoor vroeg de president de sjeik al zijn politieke gewicht te gebruiken om de terugkeer van de gijzelaars naar hun huizen aan te moedigen en te bespoedigen.

Op de zijkant van het vliegtuig van de president dat in de VAE landt, staat ‘Bring them home’ geschreven.

De rest van de Israëlische delegatie voert klimaatbesprekingen. De delegatie presenteerde ook klimaattechnologiebedrijven uit de zuidelijke regio van het land, die door Hamas werd verwoest.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"