Nachrichten aus Aserbaidschan

Vilayat Eyvazov legde een verklaring af over de zaak “Abzas Media”.

Op 30 november sprak de Azerbeidzjaanse minister van Binnenlandse Zaken Vilayat Eyvazov over de zaak “Abzas Media”. Op verzoek van het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). hij antwoorde.

Volgens het nieuws van Community TV werd op 1 december een verklaring over dit onderwerp gepubliceerd op de officiële website van de organisatie.

Volgens de verkregen informatie zei Vilayat Eyvazov in zijn e-mailreactie op het onderzoek dat de beschuldigingen tegen Ulvi Hasanlı, de directeur van de online publicatie “Abzas Media”, zijn plaatsvervanger Muhammed Kekalov en de hoofdredacteur Sevinj Vagifgizina waren “volledig ongegrond”. “.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Eyvazov zei dat alle drie de individuen “een grote hoeveelheid vreemde valuta” over de Azerbeidzjaanse staatsgrens hebben doorgegeven “buiten de douanecontrole of in het geheim zonder dit aan te geven”, en dat de 40.000 euro in het kantoor “Abzas Media” deel uitmaakte van dit geld Het gesmokkelde geld was opgenomen in de verklaring van de organisatie.

Er moet ook worden opgemerkt dat de Khatai District Court op 21 november de hoofden van de publicatie “Abzas Media”, Ulvi Hasanli en Sevinj Vagifqizi, en op 23 november Muhammad Kekalov, veroordeelde tot 4 maanden gevangenisstraf op beschuldiging van “groepssmokkel”. “. “.

Vandaag heeft de rechtbank besloten persbureauverslaggever Nargiz Absalamova voor drie maanden vast te houden. Net als anderen wordt hij beschuldigd van smokkel binnen een groep.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"