Nachrichten aus Aserbaidschan

VN-bureau ‘ernstig bezorgd’ over buitensporige toename van Palestijnse detenties

Het bureau van de Verenigde Naties zei vrijdag in een verklaring dat het “ernstig bezorgd” was over de dramatische stijging. Israël arresteert Palestijnen Hij riep op tot een onderzoek naar beschuldigingen van marteling in Israëlische gevangenissen.

Israël werd gearresteerd Het VN-Mensenrechtenbureau in de bezette Palestijnse gebieden zei in een verklaring dat een recordaantal van meer dan 3.000 Palestijnen zonder aanklacht of proces is vastgehouden op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, sinds het begin van de Gaza-oorlog begin oktober. .

Verzameling van sites Verzameling van sites

Binnen twee maanden stierven zes Palestijnse mannen in Israëlische hechtenis; dit was het hoogste aantal in zo’n korte tijd in tientallen jaren.

Vermeende omstandigheden in Israëlische gevangenissen

Sinds het Hamas-offensief van 7 oktober en het zware Israëlische bombardement op Gaza hebben Palestijnen die in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden melding gemaakt van verslechterende omstandigheden, waaronder overbevolking, beperkte toegang tot voedsel en water, en beperkte bezoeken van familie of advocaten. Velen beweerden dat ze door het gevangenispersoneel waren geslagen en mishandeld, waarbij ze zelfs met verkrachting waren bedreigd.

“Een enorme toename in aantallen Palestijnen werden gearresteerd Het VN-Mensenrechtenbureau verklaarde dat talrijke berichten over mishandeling en mishandeling van gedetineerden en het niet volgen van fundamentele juridische procedures ernstige vragen oproepen over de naleving door Israël van het internationale humanitaire recht en de internationale mensenrechtenwetgeving.

De vrijgelaten gevangene Roda Musa Abdelkader Abu Agamiya scandeert slogans ter ondersteuning van Hamas terwijl ze wordt vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis. (Bron: Screenshot/Israëlische politie)

“Alle beschuldigingen van dood, marteling en andere vormen van mishandeling in hechtenis moeten worden onderzocht en de verantwoording moet worden gewaarborgd.”

De Israëlische gevangenisdienst zei dat alle gevangenen werden vastgehouden “in overeenstemming met de bepalingen van de wet” en dat de dood van de gevangenen werd onderzocht.

Advertentie

Israël heeft 240 Palestijnse vrouwen en jongeren uit gevangenissen vrijgelaten als onderdeel van het verzoeningsakkoord met Hamas, de Palestijnse terroristische organisatie die Gaza controleert. Volgens Israëlische gegevens werd meer dan de helft van hen zonder aanklacht vastgehouden.

De Palestijnse Vereniging van Gevangenen zei dat Israël meer dan 260 Palestijnen heeft gearresteerd tijdens een week van botsingen op de Westelijke Jordaanoever.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"