Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan zou Nachitsjevan gemakkelijk moeten kunnen bereiken

Baku/06.12.23/Turan: Vervoer van Azerbeidzjan naar Nachitsjevan zou gemakkelijk moeten zijn. Ilham Aliyev zei dit in zijn toespraak op de internationale conferentie in Bakoe.

“Armenië heeft nu twee opties. Ten eerste moeten ze onmiddellijk een spoorlijn van 42 kilometer aanleggen, op eigen kosten of met geld uit Europese fondsen. We zien het eigenlijk als hun soeverein territorium en we hebben geen voorwaarden aan de soevereiniteit. geen voorwaarden hebben met betrekking tot de soevereiniteit van Azerbeidzjan.” “Toegang tot Nachitsjevan moet gemakkelijk zijn. In dit opzicht mogen er geen douane-inningen, inspecties of transacties door grenswachten plaatsvinden. Dit is ons legitieme recht”, zei Aliyev.

Hij merkte op dat hij deze kwestie in Brussel had besproken met de Armeense premier Nikol Pashinyan. Hij benadrukte de mogelijkheid om de Russische spoorlijnervaring met Kaliningrad (uit Litouwen) te implementeren. De Armeense kant wilde dit echter niet en Azerbeidzjan begon een alternatieve route vanuit Iran te implementeren. Daarop begonnen Armeniërs te ‘klagen’ en de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken legde een ‘vreemde’ verklaring af.

Verzameling van sites Verzameling van sites

‘We hoorden een mysterieuze verklaring van een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij merkte op dat de VS dit niet zullen toestaan ​​als het niet door Armenië gaat. We vragen ons ook af: wat betekent dit? dit aan je Armeense vrienden.

Hoe kunt u zich bemoeien met onze betrekkingen met Iran? Dus zeggen ze: we zullen het niet toestaan, we zullen het niet toestaan. Hoe kan dit gebeuren?

“Helaas maakt deze situatie de stabiliteit en voorspellingen in de regio juist moeilijker, en heeft het ook gevolgen voor verbindingsprojecten”, zei Aliyev. gezegd. 06B

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"