Nachrichten aus Aserbaidschan

De door Iran gesteunde Houthi’s scheppen op over hun steun aan Hamas en de Islamitische Jihad

Door Iran gesteunde Houthi’s Ze zoeken naar legitimiteit om hun aanvallen op schepen in de Rode Zee op te voeren. Dinsdag publiceerde mediatak Al-Masirah verschillende artikelen waarin hij zijn daden probeerde te benadrukken.

Ze beweren bijvoorbeeld dat de schepen waarschuwingen negeerden en feitelijk de slachtoffers de schuld gaven van de aanslagen. De Houthi’s vielen drie schepen aan en vielen er dit weekend nog een aantal aan, bedreigden de Amerikaanse marine en kaapten een koopvaardijschip.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Lees weerstand

Dinsdag maakte de groep bekend steun te hebben gekregen van de Palestijnse Islamitische Jihad. Het beweert dat zijn rol in de Rode Zee een “strategische overwinning” was en deel uitmaakte van de “as van verzet” van Iran.

De Houthi’s gebruiken een aan PIJ toegeschreven verklaring om dit punt te benadrukken. Het artikel beweert dat de operaties van de Houthi’s “de economie van de vijand van Israël van streek hebben gemaakt” en dat de Houthi’s zich bij andere fronten tegen Israël hebben aangesloten. Het Iraanse beleid van de afgelopen jaren is geweest om deze fronten te verenigen, en het betrekken van de Houthi’s bij de oorlog is een groot succes voor Iran geweest.

Hij moedigde Hezbollah ook aan om Israël aan te vallen 7 oktober Hamas-aanval. Bovendien hebben Iraanse bondgenoten in Irak en Syrië 76 aanvallen uitgevoerd op Amerikaanse troepen, terwijl de dreigingen tegen Israël vanuit Syrië de afgelopen weken zijn toegenomen.

Nieuw gerecruteerde strijders zullen zich aansluiten bij de Houthi-strijdkrachten die zullen worden uitgezonden om te vechten ter ondersteuning van de Palestijnen in de Gazastrook tijdens een parade in Sanaa, Jemen, op 2 december 2023. (Bron: REUTERS/KHALED ABDULLAH)

Houthi-media benadrukken ook dat er een vertegenwoordiger van de Hamas-beweging in Jemen is. In het artikel werd een vertegenwoordiger van Hamas geciteerd die zei dat de Houthi’s “hun ernst hebben bewezen bij het doorbreken van de blokkade van de Gazastrook en het verhogen van het tempo van de lopende operaties in de Rode Zee om een ​​einde te maken aan de Israëlisch-Amerikaanse agressie tegen Gaza.” In deze verklaring wordt gesteld dat de aanvallen van de Houthi’s de ‘vergelijking’ in de regio hebben veranderd. In feite zijn de aanvallen in de Rode Zee een nieuw fenomeen en een escalatie.

De Houthi’s beschouwden dit als een “morele verplichting voor Jemen” en voegden eraan toe dat de sluiting van Bab al-Mandeb voor “Israëlische” schepen bedoeld was om een ​​einde te maken aan de agressie tegen Jemen. Gazastrook.” Het is niet duidelijk waarom ze de naam ‘Israël’ tussen aanhalingstekens zetten, misschien deels omdat ze Israël niet erkennen en ook omdat de groep commerciële schepen buiten Israël heeft aangevallen.

Advertentie

“De operaties uitgevoerd door de Jemenitische (Houthi) Marine tegen de beweging van schepen die behoren tot de zionistische vijandelijke entiteit in de Rode Zee hebben een schaduw geworpen over de economie van de tijdelijke entiteit, zoals beschreven door de Marine Traffic-website, die gespecialiseerd is in het volgen van de bewegingen van het zeevervoer.” verkeer. Er wordt verwacht dat er schepen zullen arriveren… De haven van Umm Al Rashrash, Eilat, is ground zero”, zei Al-Masirah. Dit lijkt een verwijzing te zijn naar een website die schepen volgt. Het artikel zegt dat de Houthi’s nu van plan zijn dit te doen om de exploitatie van de haven van Eilat.

“Terwijl vijandelijke schepen gedwongen werden de Middellandse Zeeroute te gebruiken en rond het Afrikaanse continent te reizen om de Indische Oceaan en de Aziatische markten te bereiken, stegen ook de verzekeringskosten van vijandelijke schepen”, aldus het rapport. “De verklaring bevestigt dat de Jemenitische strijdkrachten Israëlische schepen blijven beletten de Rode Zee en de Omanzee te bevaren totdat de aanvallen op onze broeders in de Gazastrook eindigen.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"