Nachrichten aus Aserbaidschan

‘Ik zou graag willen dat de president Eldar Hasanov vrijlaat’

“Dit jaar is het ‘Jaar van Heydar Aliyev’ in Azerbeidzjan. Ik wil dat onze gewaardeerde president het amnestiebesluit tekent ter gelegenheid van het nieuwe jaar en de Wereldsolidariteitsdag van Azerbeidzjan. Met dit bevel heeft Eldar Hasanov, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de De Azerbeidzjaanse staat moet worden vrijgelaten.”

Verzameling van sites Verzameling van sites

Dit gununsesi.infoAzerbeidzjaanse volksdichter in zijn verklaring Vahid Aziz Hij zei het volgende in antwoord op een vraag over de mogelijkheid dat de namen van momenteel gedetineerde leden van het team van Heydar Aliyev worden opgenomen in het aanstaande amnestiebesluit.

Volgens de volksdichter was Eldar Hasanov een van de meest loyale mensen op de school van Heydar Aliyev: “Hij toonde zijn loyaliteit aan Heydar Aliyev, net zoals hij deed aan onze president Ilham Aliyev. Hij bekleedde leidende posities bij wetshandhavingsinstanties. Ik ken de details van zijn arrestatie niet. Maar ik kan zeggen dat zijn arrestatie het beleid van Azerbeidzjan in Europa beïnvloedde. Eldar Hasanov is een zeer invloedrijk persoon. Hij schond herhaaldelijk de verraderlijke plannen van Armeniërs in Europa tegen Azerbeidzjan. Eldar Hasanov werkte niet alleen voor het imago van Azerbeidzjan in het land waar hij ambassadeur was, maar in de hele Europese arena. Voor zover ik weet zitten drie à vier mensen die ooit in het team van Heydar Aliyev werkten in de gevangenis. Eén van hen is Eldar Hasanov. “Het vrij zien van deze mensen in het Jaar van Heydar Aliyev zal een boodschap van solidariteit aan de samenleving zijn.”

Benadrukkend dat Ilham Aliyev grote dingen voor het volk heeft gedaan, zegt Vahid Aziz dat de president van het land een einde heeft gemaakt aan onze dertig jaar durende schande: “We hebben de bezetting afgeschaft onder leiding van Ilham Aliyev. Niemand zou het hebben geloofd. dat de Azerbeidzjaanse vlag in Khankendi gehesen kon worden. En zo gebeurde het “Gezegend zij Khankendi’s khanaat, Hanin is terugIk schreef.

“Ik geloof dat onze president Eldar Hasanov, die deze vreugde aan het Azerbeidzjaanse volk heeft gebracht, hem zal vrijlaten, rekening houdend met zijn diensten, de straf die hij tot nu toe heeft ondergaan, zijn leeftijd en gezondheidstoestand.”

parviz

gununsesi.infoNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"