Nachrichten aus Aserbaidschan

Seculiere groeperingen waarschuwen dat oorlog niet mag worden gebruikt om religie op militaire bases te onderdrukken

Seculiere groepen schreven brieven aan verschillende hoge IDF-commandanten waarin ze waarschuwden voor een toenemende trend van religieuze infiltratie van legerbases.

Hiddush, de organisatie achter de brieven, is “geëngageerd aan het bevorderen van ‘vrijheid van religie en geweten’ en ‘volledige sociale en politieke gelijkheid zonder discriminatie op basis van religie’, zoals beloofd in de Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring.”

Verzameling van sites Verzameling van sites

Ze benadrukken verschillende religieuze instellingen waarvan zij beweren dat ze oorlog gebruiken om hun religieuze opvattingen te promoten en te verspreiden, vaak onder het mom van het stimuleren van het moreel en ‘het versterken van het moreel van soldaten’.

Vooral Chabad en zij geven het de schuld religieuze partij NoamOm de bases binnen te gaan en de religie naar de basis te verspreiden.

Advocaat Yifat Solel, vice-president en juridisch adviseur van Hiddosh, schreef in zijn brief: ‘Ze komen naar de gebieden waar soldaten verblijven, bases, verlaten kibboetsen en parkeerplaatsen, en gebruiken wat de soldaten nodig hebben, volgens bevel, om daar te blijven. hun religieuze leringen presenteren en religieus propagandamateriaal verspreiden.” “

Rabbi Yechiel Eckstein, president en oprichter van de International Christian and Jewish Fellowship, met IDF-soldaten; Scholarship investeert zwaar om eenzame soldaten te ondersteunen (Bron: met dank aan IFCJ)

schending van rechten

Hiddush beweert dat hij daarmee rechtstreeks de bevelen van de generale staf tegensprak en de rechten en waardigheid van de soldaten schond, die zichzelf tot toeschouwers maakten door religieuze propaganda te maken die in strijd was met hun wereldbeeld en overtuigingen.

Ze belichten verschillende gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden sinds het begin van de oorlog.

Advertentie

“Op 24 oktober gingen leden van de Noam-partij een bunker op Kibboets Adamit binnen (en dit nadat alle inwoners waren geëvacueerd en er geen burgers waren binnengekomen), presenteerden hun religieuze leringen aan de soldaten en verspreidden geschreven propaganda, wat betekent iets belangrijks voor hen”.

“Een aantal religieuze activisten arriveerden bij een reserveartilleriebataljon gestationeerd in West-Galilea en deelden materialen uit door de racistische rabbijn Yitzhak Ginzburg.”

“Op 13 november ging rabbijn Yitzhak David Grossman het hoofdkwartier van de luchtmachtbrigade binnen, kreeg vrije toegang tot de meest gevoelige gebieden, pakte een microfoon en zond zijn religieuze boodschap uit naar alle brigadecommandanten. Hij sprak onder meer over uitsterven. In de context van de gebeurtenissen uit die periode hebben Amalek et al. Uit publicaties op naam van de rabbijn blijkt dat hij tussen verschillende luchtmachtbases reisde om zijn leerstellingen te verspreiden en daarbij de vrije hand kreeg.”

Volgens Hiddush is het religieuze elementen van ISIS niet toegestaan ​​hun doctrines aan soldaten te prediken, en zelfs als officieren die de poorten van bases of verzamelgebieden openen dit doen voor morele doeleinden, biedt dit geen rechtvaardiging en is het niet de bedoeling dat alle soldaten worden blootgesteld aan religieuze propaganda die in strijd is met hun eigen wereldbeeld en manier van leven.” Laat hem blijven.”

Hiddush zegt dat als soldaten ermee instemmen om te prediken, dit in een aparte ruimte moet gebeuren, en “Dit moet geheel vrijwillig gebeuren en in aparte zalen of ruimtes die alleen toegankelijk zijn voor genodigden.”

Ze beweren dat groepen als Noam de basis mogen betreden schendt de rechten van homoseksuele soldatenVanwege het homofobe karakter van de partij. Zij benadrukken dit ook Sommige groepen voeren campagne tegen de dienstplicht Hij sloot zich aan bij de IDF.

Organisaties zijn verplicht updates van orders naar soldaten te sturen en ervoor te zorgen dat deze in de praktijk worden uitgevoerd.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"