Nachrichten aus Aserbaidschan

Topfunctionarissen uit de VS en Oekraïne dringen er bij het Congres op aan de oorlog tegen Poetin te financieren

Washington/06.12.23/Turan: Dinsdag verschenen hoge functionarissen van de regering-Biden, waaronder de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie, en vertegenwoordigers van Oekraïne voor Amerikaanse wetgevers om te lobbyen voor steun voor Oekraïne, zo meldde de correspondent van Turan in Washington. . .

Dit kwam een ​​dag nadat het Witte Huis alarm sloeg en het Congres vertelde dat de financiering voor wapenleveranties aan Oekraïne was uitgeput. “Oekraïne nadert een zeer moeilijke winter en Rusland zal aanvallen lanceren op de kritieke infrastructuur van Oekraïne om mensen in hun huizen te bevriezen. We moeten de Oekraïners in deze moeilijke tijd steunen”, zei Matthew Miller, vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens de briefing.

‘We moeten hen steunen in hun strijd tegen Rusland, en we hopen dat het Amerikaanse Congres ons zal steunen’, zei Miller. gezegd.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De Oekraïense delegatie in Washington wordt geleid door de naaste bondgenoten van president Zelenski, adviseur Andrej Yerma, minister van Defensie Rustam Umerov en anderen. Na een ontmoeting met wetgevers zullen ze bijeenkomsten houden in het Witte Huis, het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals bij de grootste defensiebedrijven.

Ondertussen kwamen politici en functionarissen uit veel Europese landen, zoals Polen en de Baltische landen, naar Washington, ontmoetten wetgevers en benadrukten dat er geen alternatief was voor de Amerikaanse steun aan Oekraïne.

De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië, David Cameron, zal vandaag ook in de Amerikaanse hoofdstad aankomen om functionarissen en parlementsleden te ontmoeten en de voortdurende steun aan Oekraïne en het conflict in het Midden-Oosten te bespreken. 0

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"