Nachrichten aus Aserbaidschan

We hadden de antiterrorismeoperatie in Karabach niet van tevoren gepland

De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev legde de antiterrorismemaatregelen uit die Azerbeidzjan op 19 en 20 september in Karabach uitvoerde.

De president sprak op de conferentie “Karabach: Returning home after 30 years” die op 6 december werd gehouden aan de ADA University. Deze gebeurtenissen waren niet van tevoren gepland, zei hij in zijn toespraak op het ‘Prestaties en Uitdagingen’ Forum.

“Antiterrorismemaatregelen waren niet door ons gepland. In november 2020 is er in ieder geval niets van dien aard gebeurd, dat kan ik heel duidelijk zeggen”, zei hij.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Als Armenië op tijd de vredesbeginselen had aanvaard, zou dit volgens hem niet nodig zijn geweest:

“Als land dat getuige is geweest van meer dan dertig jaar bezetting, volledige vernietiging van zijn land, etnische zuivering en lijden, hebben we contact gezocht met Armenië, en niet met internationale bemiddelaars.”

De president merkte op dat Armenië destijds vredesvoorstellen nog steeds met stilte begroette:

“Toen kwamen er vijf bekende principes naar voren. Nu lijkt het erop dat Armenië ze bijna accepteert. Ze kunnen dit als basis nemen. Als ze dit een paar jaar geleden hadden gedaan, was er natuurlijk geen noodzaak geweest voor een anti-regering. -terroristische operatie. Dit is geschiedenis en laat zien dat het Azerbeidzjan is, en niet Armenië, dat de vrede bevordert.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"