Nachrichten aus Aserbaidschan

‘We hebben nooit gezegd dat we geen contact zouden leggen met Azerbeidzjan’

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat zij zullen blijven communiceren met Azerbeidzjan om hun zorgen over zowel de bilaterale betrekkingen als de situatie in de wereld kenbaar te maken.

Community TV meldde dat woordvoerder Matthew Miller van het ministerie van Buitenlandse Zaken dit zei in zijn reactie op het onderzoek van persbureau ‘Turan’ op 5 december.

“We hebben nooit gezegd dat we niet van plan zijn onze betrekkingen met Azerbeidzjan voort te zetten. Gevraagd naar het bezoek van vice-minister van Buitenlandse Zaken James O’Brien aan Bakoe zei Matthew Miller: “Dit zou in strijd zijn met onze belangen.”

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Als we alle diplomatieke betrekkingen met Azerbeidzjan verbreken, zou dat in strijd zijn met de belangen van vrede en veiligheid in de regio.”

Miller merkte ook op dat O’Brien op 6 december gesprekken in Bakoe zal houden.

‘Ik moet diplomatieke onderhandelingen niet aanraken totdat ze plaatsvinden’, voegde Miller eraan toe.

De woordvoerder van het ministerie ging echter in op de kwestie van de arrestaties van journalisten in Azerbeidzjan en vestigde de aandacht op de bezorgdheid van de VS over deze kwestie.

Miller weigerde commentaar te geven op de vraag of de vice-minister van Buitenlandse Zaken de kwestie van de vervolging van onafhankelijke persvertegenwoordigers in Azerbeidzjan aan de orde zou stellen totdat er diplomatieke onderhandelingen plaatsvinden.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"