Nachrichten aus Aserbaidschan

De Verenigde Staten verwelkomden de vrijlating van krijgsgevangenen en maatregelen om het vertrouwen tussen Azerbeidzjan en Armenië te herstellen

Washington/08.12.23/Turan: De correspondent van Turan in Washington zei dat de VS “de beslissing van Baku en Yerevan verwelkomen om twee Azerbeidzjaanse en tweeëndertig Armeense soldaten vrij te laten.”

“Deze toezegging is een belangrijke vertrouwenwekkende maatregel nu landen werken aan het finaliseren van een vredesakkoord en het normaliseren van de betrekkingen”, zei Matthew Miller, persvoorlichter van het ministerie van Buitenlandse Zaken. gezegd.

“Wij danken de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev en de Armeense premier Pashinyan voor hun gezamenlijke inspanningen om de basis te leggen voor vrede en de welvarende toekomst van de bevolking van de zuidelijke Kaukasus. “De Verenigde Staten zullen de inspanningen om een ​​duurzame en eervolle toekomst te bewerkstelligen krachtig blijven steunen. vrede.”

Verzameling van sites

In een gezamenlijke verklaring die donderdag werd gepubliceerd, maakten Armenië en Azerbeidzjan bekend dat ze krijgsgevangenen hadden uitgewisseld en zouden werken aan het normaliseren van de betrekkingen.

Beide landen hadden eerder verklaard dat er tegen het einde van het jaar een vredesakkoord getekend zou kunnen worden, maar veel bijeenkomsten in Europa en Washington zijn afgelast.

Na ontmoetingen met vice-minister van Buitenlandse Zaken James O’Brien donderdag in Bakoe bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn interesse in het houden van de volgende ronde van vredesbesprekingen.

O’Brien omschreef de ontmoeting met “de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev als positief en constructief.”

“O’Brien vertelde president Aliyev dat de Verenigde Staten blij zouden zijn met de geplande bezoeken van de gouverneur van de Centrale Bank van Azerbeidzjan en de minister van Energie aan Washington, en minister Blinken kijkt uit naar de gelegenheid om de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov te ontvangen ” en de Armeense Buitenlandse Zaken “Minister Ararat Mirzoyan is in Washington voor de volgende ronde van vredesbesprekingen”, zei hij.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"