Nachrichten aus Aserbaidschan

Op 7 oktober redde Liad Ohana tientallen mensen met zijn privéauto

Op 7 oktober om 6.30 uur beleefde de 33-jarige Liad Ohana het gelukkige moment van zijn huwelijksleven. Zijn vrouw was net klaar met het geven van borstvoeding aan haar twee weken oude baby. Beiden lagen in bed in hun huis in de stad Ofakim, een stad met 35.000 inwoners 20 kilometer ten westen van Beersheba, richting Gaza.

“Toen we de sirenes hoorden, renden we naar de veilige kamer”, herinnert hij zich. “Na een tijdje begonnen we geweerschoten te horen.”

Verzameling van sites Verzameling van sites

Als hoofdarts van United Hatzalah aarzelde Ohana niet.

“Ik trok mijn keramische harnas en helm aan en ging naar buiten”, zei hij. “Zo is het allemaal begonnen.”

Lichten en strandwachten: geef een levensreddende dag cadeau >>

Lichten en strandwachten (Bron: Jerusalem Post)

Ohana werkt sinds 2018 bij Hatzalah.

‘Ik was beroepsmilitair in het leger en toen ik werd ontslagen, begon ik bij Hatzalah,’ zei hij.

Advertentie

Ofakim was een van de gemeenschappen die het doelwit waren van Hamas-terroristen op de dag die bekend staat als “Zwarte Zaterdag”.

Voor Ohana was dit het begin van een dag als geen ander in haar leven; Hij verleent medische hulp onder vuur, evacueert de gewonden in zijn voertuig en ziet herhaaldelijk dode lichamen op straat terwijl hij reddingsmissies uitvoert. hun levens

“We waren een team van twee paramedici en zes of zeven artsen”, herinnert hij zich. “Wij waren onszelf; De ambulance kwam niet. In eerste instantie behandelden we mensen onderweg, maar op een gegeven moment kregen we via WhatsApp telefoonnummers en locaties van gewonden in de buurt. Wij gingen.”

Steun onze Chanoeka-helden. Hier leest u hoe >>

Ohana herinnerde zich hoe ze een telefoontje kreeg van de rabbijn uit de buurt.

“Toen twee paramedici en ik hem wilden bereiken, kwamen we twee politieagenten tegen die ons vertelden dat er een ernstig gewonde persoon was die hulp nodig had”, zei hij. “Hij had een ambulance nodig, maar toen de ambulance niet arriveerde, hebben we hem in een privéauto gezet en naar het ziekenhuis gebracht. “Op een gegeven moment passeerden we enkele terroristen die aan het vechten waren, maar gelukkig schoten ze niet op ons.”

Plotseling trok een vrouw die vanaf haar balkon schreeuwde de aandacht van Ohana. Hij vertelde het United Hatzalah-team dat zijn oom niet ver daar vandaan gewond was geraakt en dat niemand hielp.

Toen Ohana hem vond, realiseerde hij zich dat zijn schotwonden ernstig waren en dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Hij rende naar huis, haalde drie kinderzitjes uit de auto, keerde terug om ze en een ander gewond kind op te halen en bracht ze naar het Soroka Medisch Centrum in Beersheba. Toen rende hij terug.

Rond 14.00 uur nam het leger contact op met Ohana en vroeg hem zich terug te trekken. “Andere Hatzalah-vrijwilligers werkten tot diep in de nacht.”

“Als iemand hulp nodig heeft in oorlogs- of vredestijd, moet de hulp zo snel mogelijk komen”, zei Ohana. “Hatzalah’s alomtegenwoordige eerste-reactieformule garandeert dat hulp binnen enkele seconden arriveert. Deze aanpak redt soms levens.”

De Jerusalem Post is er trots op samen te werken met United Hatzalah aan het Lights and Savers of Lives-project om de helden van het Chanoeka-bloedbad van 7 oktober te eren. Bezoek ter ondersteuning van de eerstehulpverleners van het land www.jpost.com/lifesavers2023.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"