Nachrichten aus Aserbaidschan

14 Dagen: Gijzelaarsovereenkomst – Israel News

De Israëlische regering keurt een overeenkomst goed die de vrijlating van enkele personen mogelijk maakt gegijzeld door Hamas In Gaza op de ochtend van 22 november. In de eerste fase van de overeenkomst werd opgeroepen tot de vrijlating van 50 gijzelaars, vrouwen en kinderen, binnen vier dagen tijdens de pauze in de oorlog, terwijl Israël beloofde 150 Palestijnse vrouwen en kinderen vrij te laten die om veiligheidsredenen werden vastgehouden. gerelateerde misdaden. Elke extra tien gijzelaars die worden vrijgelaten, zal een nieuwe dag van ontwrichting veroorzaken. Premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Yoav Gallant en minister Benny Gantz zeiden dat het Israëlische leger zijn oorlog in Gaza zal voortzetten nadat de overeenkomst is geïmplementeerd. Terwijl de stemmen 35 tegen 3 waren, waren alleen de ministers van Otzma Yehudit van Itamar Ben-Gvir tegen de overeenkomst die door Qatar tot stand was gebracht en die werd gesteund door Egypte en de Verenigde Staten.

Terwijl Israël zijn oorlog tegen Hamas in de Gazastrook beëindigt na het doden van honderden terroristen en hun commandanten, kondigde het leger aan: Dodental Israëlische strijdkrachten Toen de landinvasie op 27 oktober begon, bedroeg dit aantal binnen een maand 69. Het Israëlische leger heeft bewakingsvideo’s vrijgegeven van het Shifa-ziekenhuis in Gaza, waarop te zien is dat terroristen een Nepalese en Thaise staatsburger meebrengen die op 7 oktober uit Israël is ontvoerd en het lichaam van de ontvoerde soldaat verwijderen. Noa Marciano werd vermoord door Hamas. Er werd ook een netwerk van ondergrondse tunnels en bunkers onder het ziekenhuis blootgelegd. De families van de in Canada geboren vredesactiviste Vivian Silver, 74, en Shani Gabay, 25, uit Yokneam, werden door de IDF geïnformeerd dat hun lichamen waren geïdentificeerd en dat ze niet zoals eerst werd gegijzeld, maar op de dag zelf werden vermoord. van het incident. van het incident. Bloedbad van 7 oktober.

Door Iran gesteunde Houthi-rebellen in Jemen zeiden op 19 november in een verklaring: Israël heeft een vrachtschip gekaapt In de Rode Zee gaf Israël Iran de schuld van het incident en ontkende dat het schip eigendom was van Israël. Houthi’s namen de macht over Leider van de Melkwegzeilde met haar 25 bemanningsleden van Turkije naar India en bracht haar naar de haven van Jemen. Een week later namen Houthi-rebellen een ander vrachtschip met bestemming Israël in de Rode Zee in beslag, waarbij 25 bemanningsleden werden gegijzeld. “Alle schepen die eigendom zijn van of zaken doen met de vijanden van Israël zullen legitieme doelen worden”, waarschuwden ze.

DC-RALLY

Ongeveer 300.000 mensen woonden het evenement bij Mars voor Israël-bijeenkomstOp 14 november vond de grootste demonstratie ter ondersteuning van Israël in de geschiedenis van de VS plaats in de National Mall in Washington, DC. Nog eens 250.000 mensen keken via live-uitzending. In toespraken van meer dan drie uur presenteerden verschillende politici en Joodse leiders, acteurs en muzikanten, activisten en studenten een verenigd front ter ondersteuning van Israël, eisten de vrijlating van gijzelaars en veroordeelden de opkomst van antisemitisme over de hele wereld. ‘We zullen genezen, we zullen weer opstaan ​​en we zullen herbouwen’, zei president Isaac Herzog live vanaf de Westelijke Muur.

BANKREF

Premier Benjamin Netanyahu en minister van Financiën Bezalel Smotrich kwamen op 21 november overeen om de ambtstermijn van gouverneur van de Bank of Israel, Amir Yaro, met nog eens vijf jaar te verlengen. De Bank of Israel bevestigde dat Yaro het voorstel aanvaardde, dat werd goedgekeurd door het kabinet. In zijn verklaring zei Yaron: “We hebben veel belangrijke taken in de economische sector en ik zal mijn best doen om deze met succes en professioneel te vervullen ten behoeve van de economie en het land.”

Gouverneur van de Bank of Israel, professor Amir Yaron, presenteerde op 6 april het jaarverslag 2020 van de centrale bank aan premier Benjamin Netanyahu. (credit: AMOS BEN-GERSHOM/GPO)

MCCAIN-PRIJS

De Israëlische Brotherhood in Arms ontving op 18 november de John McCain Award van het Halifax International Security Forum. De onderscheiding wordt uitgereikt aan “individuen uit welk land dan ook die buitengewoon leiderschap hebben getoond in de strijd voor gerechtigheid” als erkenning voor de snelle mobilisatie van de organisatie en het afstand nemen van protesten. Justitiële hervormingen voor de oorlog tegen Hamas.

JERUZALEM BIENNALE

Directeur Rami Ozeri heeft de zesde Biënnale van Jeruzalem, ‘s werelds grootste platform voor Israëlische en Joodse kunst, die op 9 november zou openen met 36 tentoonstellingen op 22 locaties in de hoofdstad, uitgesteld vanwege de oorlog tegen Hamas. In plaats daarvan hielden sommige kunstenaars en curatoren tentoonstellingen in hun geboortestad, zoals New York, Casale Monferrato, Italië en Buenos Aires. AMIA in Buenos Aires, de locatie van de ergste terroristische aanslag van Argentinië in 1994, vertoont ‘And These Are the Names’ als eerbetoon aan de slachtoffers van het bloedbad van Hamas, dat de terugkeer van alle gijzelaars eiste.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"