Nachrichten aus Aserbaidschan

De Centrale Verkiezingscommissie heeft het evenementenprogramma voor vervroegde presidentsverkiezingen goedgekeurd

Baku/09.12.23/Turan: Gisteren heeft de Centrale Verkiezingscommissie van Azerbeidzjan het kalenderplan goedgekeurd van de belangrijkste evenementen met betrekking tot de voorbereiding en het houden van buitengewone presidentsverkiezingen die gepland zijn om op 7 februari 2024 in het land te worden gehouden.

Volgens het document begint het proces van het nomineren van kandidaten voor de functie van president op 9 december.

De met redenen omklede beslissing of de kandidaten al dan niet worden goedgekeurd, moet worden genomen binnen vijf dagen na de indiening van de documenten van de aanvrager bij de Centrale Kiesraad.

Verzameling van sites

Nadat de kandidaat is goedgekeurd, worden handtekeningpapieren overhandigd aan hem of zijn bevoegde personen (politieke partijen, politieke partijblokken) om de 40.000 echte kiezershandtekeningen te verzamelen die nodig zijn voor de registratie van de kandidaat.

Documenten voor de registratie van kandidaten met het vereiste aantal kiezershandtekeningen worden uiterlijk 50 dagen vóór de stemdag en uiterlijk 30 dagen, dat wil zeggen van 19 januari tot 18.00 uur, geaccepteerd.

De fase van de verkiezingscampagne begint 23 dagen vóór de verkiezingsdag en eindigt 24 uur voordat de stemming begint. Met andere woorden: de campagne ten gunste van de kandidaten kan tussen 8.00 en 6.00 uur tussen 15 januari en 6 februari worden gevoerd.

Het stemmen begint op de verkiezingsdag, 7 februari, om 08.00 uur en eindigt om 19.00 uur.

Voorlopige informatie over deelname aan de verkiezingen wordt gedurende de dag 5 keer bekend gemaakt (10.00, 12.00, 15.00, 17.00 en 19.00 uur).

Informatie over de verkiezingsresultaten in de notulen van de districts- en districtsverkiezingscommissies zal op de avond van 7 februari en daarna op de MSK-website worden aangekondigd.

Districtsverkiezingscommissies moeten de eerste exemplaren van de notulen met betrekking tot de verkiezingsresultaten uiterlijk 24 uur na het einde van de stemming indienen bij de districtsverkiezingscommissies.

Districtsverkiezingencommissies moeten de eerste exemplaren van de protocollen met betrekking tot de regionale stemresultaten uiterlijk twee dagen na de verkiezingen, dat wil zeggen vóór 9 februari, indienen bij de CEC.

Zodra de protocollen van de kiesdistricten zijn ontvangen, moet de Centrale Kiescommissie onmiddellijk de voorlopige samenvattende uitslag van de verkiezingen bekendmaken.

Binnen tien dagen na de verkiezingen, dat wil zeggen vóór 17 februari, moet het Constitutionele Hof de verkiezingsresultaten verifiëren en goedkeuren. –06B-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"