Nachrichten aus Aserbaidschan

De Musavat-partij verklaarde dat er geen democratische voorwaarden waren voor het houden van presidentsverkiezingen

Baku/09.12.23/Turan: Musavat-partij heeft een verklaring afgelegd over het houden van vervroegde presidentsverkiezingen in Azerbeidzjan op 7 februari.

In de verklaring werd opgemerkt dat geen enkele van de nationale verkiezingen en referenda die sinds 1993 in Azerbeidzjan zijn gehouden, voldeed aan de basisvoorwaarden van democratische verkiezingen.

In de regel bestonden er in het land geen democratische omstandigheden voorafgaand aan de verkiezingen die vrije en eerlijke verkiezingen zouden garanderen.

Verzameling van sites

De verkiezingswetgeving voldeed niet aan de democratische normen, verkiezingscommissies stonden onder controle van de regering.

Tijdens de verkiezingscampagne kregen de eisende partijen geen gelijke promotiekansen. Het proces van stemmen en stemmen tellen ging gepaard met grove wetsovertredingen en grootschalige fraude.

“Alsof dit alles verloren was, hebben de politieke autoriteiten de afgelopen jaren hun toevlucht genomen tot vervroegde verkiezingen om hun ‘overwinning’ te vergemakkelijken. De leider van het land, Ilham Aliyev, ondertekende het decreet over het houden van buitengewone presidentsverkiezingen in Azerbeidzjan op 7 februari 2024, zonder enige verklaring af te leggen. In de verklaring zeiden de autoriteiten dat dit besluit de mogelijkheid voor de politieke oppositie, degenen die verandering in het land willen en potentiële waarnemersdelegaties om zich voor te bereiden op de verkiezingen, tot een minimum beperkt.

De partij is van mening dat het samenvallen van de verkiezingscampagne met een groot aantal feestdagen, korte dagen en perioden met koud weer zal leiden tot een afname van de activiteit van de bevolking in het verkiezingsproces, wat in het belang is van de autoriteiten die dat willen. om van de verkiezing een verkiezing te maken. een formele procedure.

De nieuwe golf van repressie in het land aan de vooravond van de verkiezingen en de arrestatie van politieke activisten en journalisten bevestigen eens te meer dat de autoriteiten deze keer niet van plan zijn democratische verkiezingen te houden.

De Musavat-partij eist het creëren van een democratische omgeving voor het houden van verkiezingen, de vrijlating van alle politieke gevangenen, de vrijheid van vergadering, de vrijheid van meningsuiting en meningsuiting, en de vertegenwoordiging van de eisende partijen in verkiezingscommissies.

In de verklaring van de partij “vraagt ​​de Musavat-partij dat de Azerbeidzjaanse autoriteiten aan deze voorwaarden voldoen en alle beperkingen opheffen die verhinderen dat de verkiezingen onder gelijke politieke concurrentievoorwaarden worden gehouden.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"