Nachrichten aus Aserbaidschan

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties verwelkomde de gezamenlijke verklaring van Bakoe en Jerevan

Baku/09.12.23/Turan: Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, verwelkomde de gezamenlijke verklaring die gisteren werd gepubliceerd door de presidentiële regering van de Republiek Azerbeidzjan en de premier van de Republiek Armenië. Dat zei perssecretaris van de Verenigde Naties, Stephane Dujarric, vrijdag tijdens een briefing in New York.

In hun verklaring merkten Azerbeidzjan en Armenië op dat er vandaag “een historische kans is ontstaan ​​om de langverwachte vrede in de regio te bereiken.” Beide landen bevestigden hun voornemen om de betrekkingen te normaliseren en een vredesakkoord te bereiken, gebaseerd op respect voor de beginselen van soevereiniteit en territoriale integriteit.

“De secretaris-generaal verwelkomt de gezamenlijke verklaring van Armenië en Azerbeidzjan, waarin zij een aantal vertrouwenwekkende maatregelen aankondigen en hun inzet voor de normalisering van de bilaterale betrekkingen bevestigen”, zei Stefan Dujarik vrijdag in een verklaring. gezegd.

Verzameling van sites

In de verklaring stond: “De Verenigde Naties roepen de partijen op om voort te bouwen op de bereikte overeenkomst om wederzijds vertrouwen en duurzame vrede te garanderen ten behoeve van de bevolking van de regio.” De verklaring zat erbij. -0-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"