Nachrichten aus Aserbaidschan

‘We slapen zoals in het zuiden’: inwoners van Sharon raakten in paniek door de aanval

Na de oorlog tegen Hamas beweren inwoners van Bat Hefer in de Hefar-vallei boorgeluiden onder hun huizen te horen, evenals explosies uit het Tulkarm-gebied. Gadi Ohayon, inwoner van Bat Hefer, sprak donderdag met Ben Caspit en Yinon Magal tijdens hun show op 103FM en gaf zijn mening over de huidige situatie.

“Dit is echt niet goed”, zei Ohayon. “We leven onder constante veiligheid, onze nederzetting staat bijna elke dag onder direct en indirect vuur. We kunnen je foto’s laten zien van de granaten in onze tuin.”

Verzameling van sites

“Laten we zeggen dat er op een dag nieuws is over drie tot vier incidenten, op een dag is het stil en op twee dagen is er een incident. We horen de geweerschoten, we vinden de kogels in onze tuinen en in de huizen, niet in de huizen die grenzen aan de hekken, vervolgde hij.

Ohayon vervolgde: “‘s Nachts worden we gewekt door explosies. Tijdens de uren dat we in bed woelen en draaien, irriteert de vijand ons graag en voelen we ons erg hulpeloos.” “We denken dat elke reactie die we zullen geven op deze activiteiten die onze vijanden tegen ons proberen uit te voeren, individueel zal worden afgehandeld. We moeten begrijpen dat wat ze op 7 oktober deden een voorbeeld is van wat ze van plan zijn te doen.”

Bat Hefer (bron: Wikimedia Commons/GevBen)

Ohayon voegde hieraan toe: “Veel mensen die in het gebied wonen, vooral in onze woonwijken, klagen over boorgeluiden. Er is een geologisch onderzoek uitgevoerd door iemand van het beveiligingssysteem en de bevindingen zijn niet aan ons bekendgemaakt.”

“Wij zijn burgers, dus we mogen niet alles weten.” Later beweerde hij: “Ze schudden ons net zoals ze het Noorden doen schudden, net zoals ze het Zuiden schudden. We zijn niet verstoken van risico’s. Misschien zal het geen minuut gebeuren, maar wees niet verrast. “Na het passeren van de hekken van Bat Hefer en nabijgelegen nederzettingen Kfar Saba, Ra’anana, Hadera: “Er zal vuur worden geopend op Netanya en de hele linie die zich uitstrekt tot aan de zee.”

Advertentie

We ontvangen berichten van de bewoners van de nederzetting waarin staat: “We hebben waarschuwingsschoten afgevuurd als reactie op de brand die uitbrak op de hekken van deze nederzetting of een andere woonwijk.” Waarschuwingsschot? Heb je ze bang gemaakt? Je moet een kogel eruit halen, hem de lucht in tillen en hem in miljoenen stukjes verbrijzelen. “Verstrooi ze als raadsels, wie ze ook naar ons gooit, verstrooi ze als raadsels.”

‘Ik heb al een soldaat in ons leger, en ik heb kinderen die soldaten zullen worden. Als we niet voor deze mensen, deze kinderen zorgen, wat voor soort leger zullen we dan hebben?’ Ohayon was verrast en voegde eraan toe: ‘Laat ze een verdedigingslinie vormen, zodat wanneer iemand een M-16-granaat optilt en de loop in onze richting richt, hij of zij deze kan verspreiden, daadwerkelijk kan verspreiden.’

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"