Nachrichten aus Aserbaidschan

Eén soldaat raakte gewond als gevolg van de aanval van het Israëlische leger op het commandocentrum van Hezbollah met een raket.

Israëlische leger neergeschoten Hezbollah in Libanon Nadat de Noord-Israëlische gemeenschap van Menara zaterdag opnieuw onder raketaanvallen te maken kreeg.

Israël had eerder vanuit Libanon een aantal raketten op zijn noordelijke grondgebied gelanceerd, zei het Israëlische leger zaterdagavond in een verklaring.

Verzameling van sites

Als reactie op de schermutselingen richtte de IDF zich op vuurbronnen.

Het Israëlische leger voegde eraan toe dat Israëlische artillerie zaterdag verschillende gebieden van Libanon heeft aangevallen.

Bovendien raakten Israëlische gevechtsvliegtuigen het militaire commandocentrum van Hezbollah.

Het Israëlische leger zei ook dat een Israëlische soldaat matige verwondingen opliep door raketscherven na extra vuur vanuit Libanon. Menara-regioEen Israëlische gemeenschap grenzend aan Libanon.

Een IDF-artillerie-eenheid in het noorden van Israël, vlakbij de grens van Israël met Libanon, 2 november 2023. (Bron: David Cohen/Flash90)

De IDF zei dat de soldaat later voor medische behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht. De familie van de soldaat werd op de hoogte gebracht van het incident.

Advertentie

De Noord-Israëlische gemeenschap is zwaar beschadigd

Kibboets Menara gaf later een verklaring af over de aanvallen op de gemeenschap.

“De trieste waarheid is dat er sinds het begin van de oorlog tientallen raketten, voornamelijk antitankraketten, op de kibboets zijn afgevuurd. Als gevolg daarvan hebben minstens 86 van de 155 appartementen in verschillende mate schade opgelopen.” gezegd. “Sommige werden volledig verwoest, sommige leden bijkomende schade.”

De gemeenschap meldde dat voltreffers van raketten ervoor zorgden dat huizen instortten en verbrandden. Gebouwen die bijkomende schade opliepen, hadden gebroken ramen en luiken, ingestorte muren, scheuren in de fundering en andere schade.

Aanvallen in Noord-Israël volgen op berichten van vrijdag Sergeant. Amit Hod ZivEen 19-jarige van het 71e bataljon, Rosh Ha’ayin, werd gedood door raketvuur van Hezbollah.

Tijdens een rondreis door de noordelijke Gazastrook op zaterdag waarschuwde minister van Oorlog, Benny Gantz, Hezbollah-leider Hassan Nasrullah dat de huidige oorlog “een van de belangrijkste oorlogen is die de staat Israël ooit heeft meegemaakt”; “Het bedient zowel de inwoners van het Zuiden als breidt zich uit naar andere gebieden.”

Medewerkers van Jerusalem Post hebben bijgedragen aan dit rapport.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"