Nachrichten aus Aserbaidschan

De Baltische staten en Polen stellen een dertiende EU-sanctiepakket tegen Rusland voor

Het volgende pakket zou de lijst moeten uitbreiden van producten voor tweeërlei gebruik en hightechproducten die cruciaal zijn om te voorkomen dat Rusland zijn militaire industrie ontwikkelt, zei de diplomaat.

“De Baltische staten en Polen, wij moedigen onze bondgenoten aan om nu, na Nieuwjaar, het 13e pakket voor te bereiden. Het is van cruciaal belang dat er eind februari, de trieste verjaardag van de tweede verjaardag van de oorlog, een akkoord wordt bereikt. tijd en ideeën, en we hopen dat andere partners ook klaar zullen zijn.” zei Prancevičius woensdag in een interview met de openbare radio van LRT.

Verzameling van sites

Aanbiedingen tot nu toe Litouwen Andere landen over het sanctiepakket bleven geheim. Prancevičius suggereerde dat het pakket producten zou moeten bevatten die gebruikt zouden kunnen worden in de oorlog tegen Oekraïne.

“Wat wij voorstellen zal geheim blijven totdat de roddelpers in Brussel de waarheid onthult. We zien dat er voortdurend nieuwe items op het slagveld worden gevonden, dus er is behoefte aan voortdurende uitbreiding van kritische lijsten. Lijsten met producten voor twee doeleinden en hoge Technologieën zullen het vermogen van Rusland versterken om zijn militaire industrie te ontwikkelen.” Het speelt misschien wel de meest beslissende rol bij het ondermijnen”, zei de EU-ambassadeur.

Hij zei dat de contactlijsten regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe namen.

“Helaas blijven de kernenergie- en gassector door een gebrek aan consensus onaangeroerd als altijd. Daarom herinneren we onze partners er voortdurend aan dat we ook aan deze sectoren sancties moeten gaan opleggen”, voegde Pranckevičius eraan toe.

De ambassadeur verklaarde ook dat Litouwen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het twaalfde sanctiepakket tegen Rusland.

“Pakket 12 (&) omvat veel Litouwse voorstellen, voornamelijk software, drones, lasers en technologieën voor tweeërlei gebruik. Prancevičius zei dat meer dan de helft van de 147 nieuwe individuen of bedrijven (opgenomen in het sanctiepakket (ELTA)) door Litouwen waren voorgesteld. .

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"