Nachrichten aus Aserbaidschan

Hezbollah’s raketten raakten de Israëlische kerk, 9 soldaten raakten gewond

Israël zei dat negen Israëlische soldaten en één burger dinsdag gewond zijn geraakt aan de Libanese grens toen antitankraketten vanuit Libanon op een kerk werden afgevuurd, wat aanleiding gaf tot vergelding tegen Hezbollah-doelen.

De rest raakte matig of lichtgewond.

Verzameling van sites

Als reactie daarop vielen IAF-vliegtuigen aan Hezbollah infrastructuur in Libanon, waaronder een aanval op een gebouw waar een terrorist zich schuilhield die een antitankraket lanceerde.

De raket werd ook gelanceerd nabij de moskee

Raket gelanceerd naar Dove Boven-Galilea Er werd brand geopend nabij de moskee in het dorp Yaroun in Zuid-Libanon. Bovendien zijn er de afgelopen uren veel raketten afgevuurd op het Yiftah-gebied en de berg Dov.

Op 26 december 2023 werd vanuit Zuid-Libanon een raket afgevuurd op een kerk in het dorp Ikarit in het noorden van Israël. (Credit: JOAV ETIEL)

IDF reageerde met tank- en artillerievuur uit conflictbronnen. Ambtenaren die een officiële verklaring over het incident aflegden, zeiden: “Hezbollah viel de Grieks-orthodoxe kerk St. Mary Igrit in het noorden van Israël aan met een antitankraket.”

“Deze aanval is niet alleen een duidelijke schending van Resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad, maar ook een schending van de vrijheid van aanbidding”, aldus de IDF. hij voegde toe.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"