Nachrichten aus Aserbaidschan

Netanyahu: ‘Bennett mocht Israëlische aanval op Iran niet uitleggen’

Premier Benjamin Netanyahu gaf zijn voorganger de schuld Naftali Bennett Israël handelde met “grove onverantwoordelijkheid” nadat het vorig jaar had toegegeven een directe aanval op een militair doel in Iran te hebben gelanceerd.

“Hij heeft geen bevoegdheid om deze beschuldigingen te uiten”, zei Netanyahu zaterdagavond in een verklaring, waarin hij uitlegde dat alleen een zittende premier de bevoegdheid heeft om dergelijke beschuldigingen te uiten.

Verzameling van sites

Netanyahu sprak in reactie op een opiniestuk gepubliceerd in Bennett Wall Street Journal Donderdag zei hij dat de IDF “de Iraanse IED’s op de grond heeft vernietigd” na twee mislukte drone-aanvallen op Israël in februari 2022.

terroristische poging

‘Iraans terrorisme De eenheid probeerde Israëlische toeristen in Turkije te vermoorden, maar dat mislukte. “Korte tijd later werd de commandant van die eenheid gedood in het centrum van Teheran”, schreef Bennett, erop wijzend dat Israël achter deze moord zat.

In hetzelfde artikel riep Bennett Israël en de Verenigde Staten op om de Islamitische Republiek rechtstreeks aan te vallen, omdat deze Netanyahu steunde en tegelijkertijd zijn Iran-beleid bekritiseerde.

Benjamin Netanyahu sprak de natie toe vanuit Tel Aviv. 30 december 2023. (Bron: PMO/Screenshot via YouTube)

Netanyahu heeft ook een geschiedenis van het lekken van informatie over de geheime regionale invallen van Israël. In 2007, toen hij leider van de oppositie was, trof hij de Israëlische kernreactor in Syrië.

In zijn toespraak tot verslaggevers op zaterdagavond zei Netanyahu dat de toespraak die hij hield in de context van een live-interview in 2007 onjuist was, maar bedoeld was als een compliment voor de toenmalige premier Ehud Olmert. Netanyahu zei dat de bekentenis van Bennett in een geschreven artikel was gedaan en daarom werd overwogen en overwogen.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"