Nachrichten aus Aserbaidschan

Vijf mensen werden doorverwezen naar het gerechtsgebouw in verband met de gewapende aanval op Fazıl Mustafa

Op 12 januari vindt de voorbereidende voorbereidingsvergadering van de rechtbank plaats

Het onderzoek naar de gewapende aanval op Fazıl Mustafa, lid van de Nationale Assemblee, is afgerond. De dossiers van vijf mensen die beschuldigd werden van samenzwering tegen het parlementslid, werden naar het gerechtsgebouw gestuurd. Deze strafzaak zal worden behandeld door de Baku Serious Crimes Court.

Het gerechtelijk onderzoek naar de strafzaak tegen het parlementslid werd toevertrouwd aan het panel van rechters, voorgezeten door Elnur Nuriyev en bestaande uit Kamran Muhtarov en Azer Taghiyev.

Verzameling van sites

De voorlopige hoorzitting van de rechtbank zal plaatsvinden op 12 januari.

Vijf mensen werden voor de rechter gebracht: Emin Aliyarov, Rashad Ahmadov, Azer Sarijanov, Elshad Askerov en Sabuhi Shirinov. Ze werden aangeklaagd op grond van artikel 277 (poging tot het leven van een ambtenaar, een publieke figuur, met als doel zijn dienst of politieke activiteit te beëindigen, wraak te nemen voor zijn activiteiten) en artikel 228 (illegale verwerving, opslag, dragen van wapens) en andere artikelen van het Wetboek van Strafrecht. Code. .

Op de aanklachten tegen de verdachten staat een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar of levenslange gevangenisstraf.

Ook Fazıl Mustafa werd in deze strafzaak als slachtoffer erkend.

Het is niet bekend of de vijf genoemde personen de beschuldigingen aan het adres van hen aanvaarden.

De gewapende aanval tegen Fazıl Mustafa vond plaats op 28 maart om 21.51 uur voor zijn huis – district Sabunçu, nederzetting Zabrat-1, straathuis Babek 2 “Z”. Er werd beweerd dat hij was neergeschoten met een automatisch Kalashnikov-wapen. Als gevolg van het incident liep Fazıl Mustafa een schotwond op die de rechterschoudergordel en het onderste derde deel van zijn rechterdij doorboorde.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"