Nachrichten aus Aserbaidschan

Israel Katz werd de 22e minister van Buitenlandse Zaken van Israël

Israël Katz Hij werd maandagavond de 22e minister van Buitenlandse Zaken van Israël, nadat de Knesset een machtsdelingsovereenkomst had goedgekeurd ter vervanging van Eli Cohen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal dinsdagochtend de inauguratie van Katz vieren met een kleine ceremonie op zijn kantoor in Jeruzalem.

Verzameling van sites

Cohen zal nu Katz als land vervangen Minister van Energie en Infrastructuur.

Zij zullen deze posities twee jaar vervullen als de regering aan de macht blijft. In 2026, het laatste regeringsjaar, wisselen zij weer van positie.

Het akkoord trad in werking toen de regering vorig jaar werd beëdigd. Hij werd drie maanden vóór de Gaza-oorlog geëxecuteerd. Cohen was een leidende figuur in de campagne om diplomatieke steun te verlenen aan de militaire campagne om Hamas te vernietigen en uit Gaza te verdrijven.

Minister van Energie Israel Katz arriveerde op de kabinetsvergadering op het kantoor van de premier in Jeruzalem. “Ik zal de beslissingen nemen; ik ben de minister die door het volk is gekozen”, zegt hij. (Credit: YONATAN SINDEL/FLASH90)

Katz, een hoge Likud-minister die in 1998 voor het eerst lid werd van de Knesset, was van februari 2019 tot mei 2020 korte tijd minister van Buitenlandse Zaken.

Katz diende ook in de ministeries van Landbouw, Financiën, Inlichtingen en Transport.

Advertentie

snelle bezorging

Hij erfde een ministerie van Buitenlandse Zaken met een hoog verloop aan de top, aangezien zijn drie voorgangers allemaal minder dan twee jaar dienden.

De post was vacant van 2015 tot 2019, toen premier Benjamin Netanyahu zowel de post als zichzelf bekleedde.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"