Nachrichten aus Aserbaidschan

Eli Cohen lost op de laatste dag als secretaris een arbeidsconflict op met het ministerie van Buitenlandse Zaken

De aftredende minister van Buitenlandse Zaken en de nieuw benoemde minister van Energie, Eli Cohen, hebben zondag een langlopend arbeidsconflict op het ministerie van Buitenlandse Zaken opgelost.

Op zijn laatste werkdag ondertekende Cohen de nieuwe overeenkomst op de Histadrut-kantoren, samen met vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Financiën, de voorzitter van de werkcommissie en de president van de Histadrut.

Verzameling van sites

Het langlopende arbeidsconflict van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Arbeidsconflict dat al twee jaar duurt Het begon deels na bezuinigingen en verslechterende arbeidsomstandigheden als gevolg van COVID-19.

Gedurende deze periode, Arbeidersvakbond van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Hij ondernam verschillende stappen om de regering onder druk te zetten zijn voorwaarden te aanvaarden. Deze omvatten: vakanties in consulaten over de hele wereldHierdoor bleven velen achter zonder belangrijke documenten zoals visa en paspoorten.

Eli Cohen en vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Financiën, de voorzitter van de werkcommissie en het hoofd van de Histadrut waren aanwezig. (Bron: MINISTERIE VAN FINANCIËN, MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN, HISTADRUT BULLETIN)

De nieuwe overeenkomst verbetert de arbeidsomstandigheden voor werknemers, moedigt missies in moeilijke landen en ambassades met uitdagende veiligheidsomstandigheden aan, en beloont diplomaten die belangrijke talen beheersen.

In een gezamenlijke verklaring van Histadrut, het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat: “De collectieve overeenkomst die de komende weken zal worden ondertekend, zal van toepassing zijn op ruim 1.200 medewerkers van het ministerie in Israël en daarbuiten.

“De overeenkomst regelt de personeelsposities en de procedure voor promotie van werknemers. De overeenkomst zal zich richten op het verkleinen van de kloof tussen laagbetaalde werknemers, waardoor het ministerie van Buitenlandse Zaken stagiaires van hoge kwaliteit kan werven via bijgewerkte salarissen.

Advertentie

“Daarnaast zal er een model worden geïmplementeerd dat het leren van talen stimuleert, waardoor het ministerie diplomaten kan voorbereiden om zich te specialiseren in verschillende talen zoals Arabisch, Russisch, Duits en Spaans.

“De overeenkomst omvat het verbeteren van de lonen en arbeidsomstandigheden voor buitenlandse werknemers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en hun familieleden die in Israëlische ambassades over de hele wereld werken.”

De ministers waardeerden het akkoord

Cohen bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan de ondertekeningsceremonie: ‘Toen ik bij het ministerie van Buitenlandse Zaken kwam, heb ik de oplossing van het conflict op het ministerie tot mijn belangrijkste doel gemaakt.

“De afgelopen maanden hebben het belang van de buitenlandse dienst voor de nationale macht duidelijk gemaakt; personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft herhaaldelijk het belang ervan voor de oorlogsinspanningen en de veiligheid van de staat Israël aangetoond.

‘Na jaren van verwaarlozing door het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn we erin geslaagd het goede nieuws te brengen aan de medewerkers van het ministerie en de burgers van het land.

“Het nieuwe document zal het ministerie van Buitenlandse Zaken in staat stellen belangrijke taken te blijven vervullen die gericht zijn op de veiligheid van de staat en de buitenlandse betrekkingen van Israël te ontwikkelen.”

Ook minister van Financiën Bezalel Smotrich was lovend: ‘Medewerkers van het ministerie van Financiën doen op dit moment belangrijk werk, vooral in de internationale wereld, en ik ben blij dat ik de eer heb het ministerie te leiden in een tijd waarin we ons in een zeer moeilijke situatie bevinden. situatie, het vinden van oplossingen en het bereiken van overeenkomsten die een einde maken aan het aanhoudende geschil.”

“De overeenkomst zal het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken in staat stellen hun taken trouw te vervullen en de principes en realiteit van de staat Israël te bevorderen.”

Lahav Harkov en Zvika Klein hebben bijgedragen aan dit artikel.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"