Nachrichten aus Aserbaidschan

Martelaar buitenlandse soldaat kreeg na zijn dood het Israëlische staatsburgerschap

Minister van Binnenlandse Zaken Moshe Arbel overhandigde onlangs een certificaat van ereburgerschap aan de familie van Valentin Eli Ghnassian, een 22-jarige Franse staatsburger die zich vrijwillig aanmeldde als eenzame soldaat bij het Israëlische leger en tijdens het conflict omkwam. 7 oktober.

In november keurde de Knesset een wet goed die de toekenning van het ere-Israëlische staatsburgerschap mogelijk maakt aan buitenlandse vrijwilligers die zijn omgekomen tijdens gevechten in het Israëlische leger en de veiligheidstroepen.

Verzameling van sites

De wet staat toe dat de minister van Binnenlandse Zaken het ereburgerschap krijgt om “zijn nagedachtenis te eren”. Martelaren van Israël“Degenen die zich bij het leger of de veiligheidstroepen aansluiten om de natie en het thuisland te beschermen, zelfs als ze geen staatsburgers zijn.”

Ghnassia, geboren in Frankrijk in een seculier Joods gezin, droomde ervan Israëlisch staatsburger te worden en verhuisde in 2022 naar Israël. Hij sloot zich als alleenstaande soldaat aan bij de IDF en was nog maar een paar weken verwijderd van het voltooien van zijn militaire dienst. dood

Moshe Arbel verleende het Israëlische staatsburgerschap na de dood van de gemartelde soldaat Valentin Elie Ghnassia. (credit: hoffelijkheid)

Het heroïsche offer van een soldaat

Toen Hamas-terroristen op 7 oktober het zuiden van Israël aanvielen, offerde Ghnassia zijn leven op bij de verdediging van kibboets Beeri.

Hij vocht acht uur lang aan de frontlinie tegen terroristen Kibboets bier, die de levens van zijn inwoners en medesoldaten verdedigt. Ghnassia werd op 12 oktober begraven tijdens een begrafenisceremonie die door honderden mensen werd bijgewoond op de berg Herzl.

Minister van Binnenlandse Zaken Moshe Arbel kende Gnasia het ereburgerschap toe tijdens de ceremonie die werd bijgewoond door algemeen directeur van Bevolkingsadministratie Eyal Sisso, voorzitter van de Onderwijscommissie MK Yossi Taib en de familie van wijlen Gnasia.

Advertentie

“Onze verplichting als land om de helden te eren en te herdenken die stierven voor de staat Israël wordt ook weerspiegeld in de wet op het verlenen van ereburgerschap aan martelaren van de Israëlische strijdkrachten die het immigratieproces nog niet hebben voltooid en zijn gestorven ter verdediging van het thuisland.” Arbel zei tijdens de ceremonie:

“De Israëlische regering brengt hulde aan de eer en nagedachtenis van Valentine Eli Gancia en omarmt de familie vandaag door de Israëlische held een Israëlische identiteitskaart uit te reiken. Ik ben Yisrael Chai!”.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"