Nachrichten aus Aserbaidschan

Minister van Buitenlandse Zaken Katz bevestigde: Israël zit achter de moord op de Radvan-commandant

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz bevestigde maandagavond de steun van Israël in een interview met Channel 14. complo Hoewel Jeruzalem officieel de verantwoordelijkheid voor de moord niet heeft opgeëist, heeft commandant Wissam al-Tawil van de Radwan-strijdkrachten dat wel gedaan, zo meldde Ynet dinsdag.

“We hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op de commandant van de Radwan Force in verband met de aanval in Zuid-Libanon”, zei het hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Dit maakt deel uit van de oorlog; “We richten ons op Hezbollah-agenten, hun infrastructuur en de systemen die zij hebben opgezet om Israël af te schrikken.”

Verzameling van sites

De minister van Buitenlandse Zaken zei: “Wij betalen de prijs. Er is hier een oorlog gaande; wij opereren binnen een vastgesteld kader. Wij hebben op dit moment niet besloten om 150.000 raketten te blokkeren. Wij hebben onszelf tot doel gesteld de situatie te herstellen.” veiligheid van de inwoners van de regio, de veiligheid van de mensen die in het noorden, het zuiden en de staat Israël wonen.”

IDF weigerde commentaar te geven

De woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie, luitenant-kolonel Daniel Hagari, weigerde vanavond commentaar te geven op de moord op een commandant van de Radwan-troepenmacht in Libanon, maar hij werd ernaar gevraagd op zijn dagelijkse persconferentie.

Hij antwoordde: “We moeten actie ondernemen om de dreiging aan de noordgrens weg te nemen en omstandigheden te creëren waardoor de bewoners veilig naar huis kunnen terugkeren – we zullen dit bereiken met actie, niet met woorden. Ik wil geen commentaar geven op wat er gebeurt.” Volgens berichten in de buitenlandse media zijn we goed voorbereid aan de noordgrens.”

Israël Katz (credit: MARC ISRAEL SELLEM)

Al-Tawil was een hoge Hezbollah-functionaris die omkwam bij een aanval die internationale media aan Israël toeschreven. Onlangs werd hij benoemd tot legercommandant. Radvan-krachtElite-eenheid van de Libanese terroristische organisatie. Hij is het oudste lid van Hezbollah dat omkwam bij een Israëlische aanval.

Al-Tawil was verantwoordelijk voor de hinderlaag van 7 oktober 2000 op de berg Dov, waarbij IDF-gevechtsingenieurs Adi Avitan, Benyamin Avraham en Omar Sawaed werden gedood en ontvoerd door Hezbollah, en hun lichamen later in een gevangenenruil naar Israël werden gestuurd. .

Advertentie

Al-Tawil zat ook achter de moord en ontvoering van soldaten Ehud Goldwasser en Eldad Regev in juli 2006, die Israël bij de Tweede Libanonoorlog brachten. Hij was ook verantwoordelijk voor de aanslag in maart 2023 in de stad Magidoo, waar een Libanese terrorist Israël infiltreerde en explosieven plaatste waardoor een Israëlische chauffeur ernstig gewond raakte.

Er werd gemeld dat Al-Tawil in Libanon werd gedood toen Israël met zijn onbemande luchtvaartuig een voertuig aanviel in de stad Salim, die in het zuiden van het land werd verwoest. De aanval vond plaats op ongeveer 10 kilometer afstand van Israël.Grens van LibanonEen andere onbekende persoon, mogelijk een ander Hezbollah-lid, werd gedood.

Sinds 8 oktober valt Hezbollah Israël aan met raketten en antitankraketten in de regio nabij de noordgrens, en het Israëlische leger heeft gereageerd door terug te slaan. Sinds eind december, en vooral na de moord op Hamas-plaatsvervangend secretaris-generaal Salih al-Aruri, heeft Hezbollah echter tientallen raketten afgevuurd, waardoor een aanzienlijk deel van de luchtverdedigingscapaciteiten van de IDF in het noorden aanzienlijk is beschadigd.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"