Nachrichten aus Aserbaidschan

De Armeense minister van Buitenlandse Zaken zei dat er sprake was van een “tegenslag” in de onderhandelingen met Azerbeidzjan

Baku/10.01.24/Turan: Er is sprake van een zekere achteruitgang in de voorstellen voor een vredesakkoord van Azerbeidzjan. Dit zei de Armeense minister van Buitenlandse Zaken Ararat Mirzoyan woensdag op een persconferentie in Jerevan.

“We zien een zekere achteruitgang in de voorstellen van Azerbeidzjan met betrekking tot bepaalde artikelen van de tekst, maar ook een zekere vooruitgang in sommige andere aspecten”, zei Mirzoyan. gezegd.

Armenië heeft aan deze punten gewerkt en suggesties gedaan. Ongeacht de tegenslag of vooruitgang in het volgende pakket voorstellen moet het vredesakkoord gebaseerd zijn op een reeks principes.

Verzameling van sites

“Landen moeten hun territoriale integriteit wederzijds erkennen, zonder enige dubbelzinnigheid. Dit is een kwestie die maximale duidelijkheid vereist. Het uiteindelijke vredesakkoord moet deze duidelijkheid ook bieden”, zei Mirzoyan.

Het afbakeningsproces kan jaren duren, maar het vredesakkoord moet een duidelijke basis bieden voor het proces. Mirzoyan zei dat elke onzekerheid over deze twee kwesties de basis zou kunnen zijn voor toekomstige agressie en spanningen.

Er moet ook aan worden herinnerd dat Jerevan op 4 januari zijn reactievoorstellen met betrekking tot het vredesakkoord aan Azerbeidzjan presenteerde. Eind december arriveerde er een pakket aanbiedingen uit Azerbeidzjan, waar de Armeense zijde binnen twee weken op reageerde.

Officieel Bakoe heeft nog niet gereageerd op de voorstellen van Jerevan. -0-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"