Nachrichten aus Aserbaidschan

Het is een moeilijke taak voor de inlichtingendienst om elke Wit-Rus die Litouwen binnenkomt te controleren, zei de minister van Buitenlandse Zaken

“Ik geloof dat de taak die aan de VSD is toegewezen niet helemaal duidelijk is. De inzet van het agentschap om duizenden mensen te controleren die de grens oversteken en zich in Litouwen vestigen, is naar mijn mening ontoereikend”, vertelde Landsbergis donderdag aan verslaggevers.

Volgens het hoofd van de diplomatie van Litouwen is de verwachting dat de inlichtingendienst in staat zal zijn iedere persoon die het land binnenkomt adequaat te controleren onrealistisch.

Verzameling van sites

“We moeten dus nadenken over wat we kunnen doen, hoe we de bedreigingen kunnen verminderen en de druk op het instituut kunnen minimaliseren om een ​​taak uit te voeren die het niet volledig kan uitvoeren”, aldus Landsbergis. gezegd.

De minister van Buitenlandse Zaken heeft in zijn beoordeling verder nog het volgende toegevoegd: Ministerie van Buitenlandse ZakenDe toestroom van buitenlanders die de Litouwse grens oversteken “is niet noodzakelijkerwijs in het belang van onze nationale veiligheid”. Hij voegde eraan toe dat er verschillende manieren zijn om het probleem op te lossen en dat de verantwoordelijke ministeries de kwestie zullen onderzoeken.

Eind 2023 keurden verschillende conservatieve parlementsleden wijzigingen in de wet op beperkende maatregelen goed, waarin wordt voorgesteld om te stoppen met het accepteren van aanvragen voor tijdelijke verblijfsvergunningen van Wit-Russische burgers, op enkele uitzonderingen na.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"