Nachrichten aus Aserbaidschan

Ministerie van Buitenlandse Zaken “diep betrokken bij onderhandelingen tussen Azerbeidzjan en Armenië”

Washington/12.01.24/Turan: De Verenigde Staten blijven geloven dat een duurzame vrede tussen Armenië en Azerbeidzjan mogelijk is, zei een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Tijdens de briefing zei eerste plaatsvervangend perssecretaris Vedant Patel, in antwoord op de vraag van Turan over de huidige status van het vredesproces na het bezoek van speciaal adviseur Louis Bono aan Armenië deze week: “Dit is een kwestie waar het ministerie aan zal blijven werken.”

“Het is duidelijk dat Bono, minister van Buitenlandse Zaken Blinken en anderen actief betrokken blijven bij deze kwestie”, aldus Patel. Maar hij onthield zich van het bespreken van toekomstige plannen of gesprekken.

Verzameling van sites

Eerder op donderdag sprak James O’Brien, adjunct-staatssecretaris van Eurazië, ook het voornemen van Washington uit om het vredesproces te blijven steunen. ‘Er is nog werk aan de winkel voordat we nuttig kunnen zijn’, zei hij.

Donderdag maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat minister van Buitenlandse Zaken Blinken volgende week Davos zal bezoeken. Hij zal leiders ontmoeten om kwesties van mondiaal belang te bespreken, waaronder de transatlantische veiligheid en de internationale wereldorde.

Het is mogelijk dat Blinken in Davos de leiders van Azerbeidzjan en Armenië zal ontmoeten. -0-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"