Nachrichten aus Aserbaidschan

Het aantal binnenlandse toeristen dat Estse accommodaties bezocht, overtrof in november de buitenlandse toeristen

Helga Laurmaa, toonaangevend analist van Statistics Estland, zei dat in november ongeveer 119.000 binnenlandse toeristen in Estland werden ontvangen. “Het aantal binnenlandse toeristen is met 3 procent gestegen ten opzichte van 2019 vóór de pandemie, maar daalde met 1 procent vergeleken met november 2022. Ongeveer 104.000 buitenlandse toeristen verbleven in logiesverstrekkende bedrijven; dit cijfer is 29% vergeleken met november 2019 en 2% vergeleken met het jaar ervoor minder, dezelfde maand in 2022.” zei Laurmaa.

Het grootste deel van de buitenlandse toeristen die zich hier vestigden, kwam hier vandaan Finland (34%), gevolgd door Letland (19%). Verenigd Koninkrijk en Litouwen (elk 5%) en Duitsland (4%). Er werden veel meer toeristen verwelkomd vergeleken met november 2022 Europese landen maar ook uit verder weg gelegen landen. Het aantal toeristen uit Letland steeg met 12 procent, het aantal toeristen uit Engeland met 39 procent en het aantal toeristen uit Litouwen met 4 procent. Het aantal Duitse toeristen bleef op hetzelfde niveau als vorig jaar. Vergeleken met november 2022 was er een stijging van 38% in het aantal bezoekers uit Aziatische landen. Er kwamen echter minder toeristen vanuit Finland naar Estland Zweden.

Verzameling van sites

71 procent van de buitenlandse toeristen was op vakantie en 23 procent op zakenreis. 76% van de buitenlandse bezoekers verbleef in accommodaties in de provincie Harju, gevolgd door de provincies Pärnu (10%), de provincie Tartu (6%) en de provincies Ida-Viru en Saare (beide 2%). De districten Lääne, Lääne-Viru, Valga en Võru ontvingen elk 1% van de buitenlandse toeristen. Buitenlandse reizigers brachten in totaal 211.000 nachten door in Estland.

67 procent van de binnenlandse toeristen was op vakantie en 24 procent op zakenreis. Het grootste deel van de binnenlandse toeristen (35%) bevond zich in het district Harju, 13% in de districten Pärnu en Tartu en 10% in het district Ida-Viru. Binnenlandse toeristen brachten in totaal 193 duizend nachten door in accommodaties.

In november bedienden 953 accommodatiefaciliteiten bezoekers in Estland (26 minder dan in oktober). Er waren 21.000 kamers en ongeveer 49.000 bedden. De bezettingsgraad van de kamers bedroeg 40 procent. De gemiddelde prijs per gastnacht was 46 euro per persoon; Dit is 1 euro meer dan in november 2022 en 7 euro meer dan in november 2019. De gemiddelde prijs van een gastnacht steeg jaar-op-jaar met 2%.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"