Nachrichten aus Aserbaidschan

‚De situatie is anders met Oekraïne‘

Ilham Aliyev Rusland zal een verklaring ondertekenen met

President van Azerbeidzjan Ilham Aliyev Rusland Hij bezoekt het land sinds 21 februari op uitnodiging van de president. Uitgebracht op 22 februari Rusland Hij ontmoette president van de Federatie Vladimir Poetin.
volgens AZERTAC volgens ditRussische president Vladimir Poetin zei hij is, Dit bezoek vindt plaats aan de vooravond van een belangrijke gebeurtenis in de bilaterale betrekkingen – de 30e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen:
„Vandaag (22 februari) hebben we SneeuwWe zullen de Verklaring van Geallieerde Betrekkingen ondertekenen. absoluut duidelijk hij is, Dit is een nieuwe fase in de ontwikkeling van onze relaties. en Dit is ongetwijfeld mogelijk geweest, ook na de oplossing van het conflict in Nagorno-Karabach, dat nog niet volledig is opgelost maar er wel vooruitgang is geboekt.
aan zijn toevoeging volgens dithij weet hij is, Er zijn nog steeds meningsverschillen, er zijn problemen die moeten worden opgelost:
Maar we willen dat dit proces van onze kant vreedzaam verloopt. pad ontwikkelen met en Uiteraard zullen we ons best doen om tot overeenstemming te komen met alle betrokken partijen in dit proces.”
De president van Rusland had het over handels- en economische betrekkingen. hij is, ze verbeteren voortdurend:
„Ondanks de pandemie is onze handelsomzet vorig jaar met ruim 16 procent gestegen“ en dit is een zeer goede indicator. Dank u hij is, jij bent van ons sneeuwJe ondersteunt onze vriendelijke activiteiten. In die zin hebben we zeer serieuze plannen. Onze economische betrekkingen zijn divers. en Dit schept een goede voorwaarde om de beweging te laten vorderen. ”
Hij zei ook tegen de president van Azerbeidzjan:
“… om de ontwikkeling van de Russische taal te ondersteunen volgens dit dank je ik weet het hij is, Russisch wordt actief onderwezen op 300 scholen in Azerbeidzjan en deze taal is populair. We zullen het natuurlijk op alle mogelijke manieren blijven steunen.”
De president van Rusland sprak ook over de betrekkingen met Oekraïne:
„Je weet wel hij is, Rusland heeft besloten de soevereiniteit van de twee Donbas-republieken te erkennen… We zien speculaties dat Rusland klaar is om het rijk weer op te bouwen. en kan gezegd worden hij is, we zagen het vanaf het begin. Dit is helemaal niet waar.”
naar zijn nadruk volgens ditNa de ineenstorting van de Sovjet-Unie accepteerde Rusland alle nieuwe geopolitieke realiteiten:
„Zoals u weet, staan ​​we achter alle landen en onafhankelijke staten in de post-Sovjet-ruimte. sneeuwWe werken actief aan het versterken van onze relaties. Zelfs in moeilijke situaties, zoals de oplossing van het conflict in Nagorno-Karabach, hebben we altijd zeer zorgvuldig gehandeld, rekening houdend met de belangen van alle staten die bij dit proces betrokken zijn. en We hebben altijd geprobeerd om tot wederzijds aanvaardbare oplossingen te komen.“

„Dat is het“
Toegevoegd hij is, Ze hebben dit niveau van interactie met Oekraïne. en Zie de kwaliteit niet.
Poetin dan zei hij hij is, Eerder sprak hij met de president van Kazachstan:
„Ik denk dat dit het tweede zeer goede voorbeeld is van Ruslands steun voor de soevereiniteit van onze buurlanden, die het op alle mogelijke manieren versterkt. Het voorbeeld van Kazachstan bewijst en bevestigt ook ons ​​beleid. Zoals u weet, op verzoek van de Kazachse leiders in verband met de externe agressie van internationaal terrorisme, Kazachstan in het kader van de Collectieve Veiligheidsverdragsorganisatie. We hebben het gesteund.“
aan zijn toevoeging volgens ditZodra deze kwestie was opgelost, trokken ze op verzoek van de Kazachse leiding al hun strijdkrachten terug uit het contingent van de Collectieve Veiligheidsverdragsorganisatie:
„We blijven op elk gebied samenwerken met Kazachstan. Dit werk is ongetwijfeld in het voordeel van zowel Rusland als Kazachstan. en Het versterkt de soevereiniteit van Kazachstan.“

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"