Nachrichten aus Aserbaidschan

‘Politiek gevangenenprobleem hangt boven Azerbeidzjan als ‘Democles’-zwaard’

Dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, is Nowruz vakantiein Azerbeidzjan Minister Hij tekende geen amnestie. Bovendien, vorig jaar en nieuw aangenomen amnestiewet politiek slechts twee van de arrestanten werden in aanmerking genomen. Maar tegenwoordig Azerbeidzjan politiek veel familieleden van gedetineerden vakantie Aan de vooravond van de gratie spraken ze hun verwachtingen uit.
Lijsten samengesteld door lokale mensenrechtenactivisten volgens dit(eenheid geen lijst) momenteel in gevangenissen in het hele land 10rond 0 politiek de gevangene zit zijn straf uit. Op de lijst van de Freedom League for Political Prisoners in Azerbeidzjan staan ​​126 politieke gevangenen eenheid Het document van de werkgroep voor het opstellen van de lijst bevat de namen van 112 personen.
Lid van de Amnestiecommissie voorgezeten door de president van Azerbeidzjan Alimammad NuriyevTuran“zei hij is, Tot dusver zijn in het land 67 amnestiebevelen uitgevaardigd: “Als gevolg van deze bevelen hebben ongeveer 9 duizend mensen Vrij gemaakt. 20sinds 03 Minister Ilham Aliyev tekent 37 amnestiebevelen en 5 duizend mensen werden berecht Vrij gemaakt. Vorig jaar is er een amnestie getekend en Veel mensen zijn vergeven.
Volgens hem, dit jaar Nowruz vakantieHet uitblijven van amnestie aan de vooravond van de gratie kan te wijten zijn aan de goedkeuring van de amnestiewet op 5 november vorig jaar: “De amnestiewet werd uitgevaardigd binnen vier maanden. toepassen gepubliceerd en Zijn executie eindigde pas op 5 maart. Deze amnestiewet heeft betrekking op ongeveer 17.000 mensen.
Volgens A. Nuriyev volgens ditEr is geen definitie van “politieke gevangene” voor de Amnestiecommissie: “De Amnestiecommissie zou iedereen in overeenstemming met de wet moeten behandelen. en er mag geen onderscheid gemaakt worden. De Amnestiecommissie benadert de problematiek altijd objectief. Humanisme, mededogen, mensenrechten en Gebaseerd op de principes van respect voor vrijheden, heeft dhr. Ministeren dit en of presenteert haar mening in een ander bezwaarschrift. Mijnheer de Voorzitter, deze mensen Vrij beslist of hij het doet of niet.
zei hij is, mensenrechtenactivisten, afgevaardigden en ombudsmanhet heeft een zekere aantrekkingskracht: “Deze bezwaren worden beoordeeld en verwerkt. en Deze zullen in overweging worden genomen zodra de vergaderingen van de Amnestycommissie beginnen. De beslissing is ter beoordeling van de president.
Beşir Süleymanlı, hoofd van het Civil Rights Institute, vertelde RFE/RL: hij is, 2020in de regering met politieke partijen en Toen het dialoogproces met het maatschappelijk middenveld begon, kwam er een eenmalige oplossing voor het probleem van politieke gevangenen: “REAL Party neemt deel aan het dialoogproces. en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld zeiden: hij is, dit probleem zou een keer opgelost moeten zijn en de politieke mening van het publiek volgens dit vervolging en detentie moeten voor eens en voor altijd worden afgeschaft. De regering had verklaard: hij is, Het proces over deze kwestie gaat door.”
Maar volgens de mensenrechtenactivist volgens ditGeen vooruitgang op dit probleem: “Dit probleem is niet meer opgelost. Onder de amnestiewet van vorig jaar zijn weinig politieke gevangenen vrijgelaten.
hij denkt hij is, De kwestie van politieke gevangenen hangt boven Azerbeidzjan als “het zwaard van Damocles” (bedreiging). B. Süleymanlı benadrukt: hij is, De politieke vrijheidsindex van Azerbeidzjan in rapporten gepubliceerd door internationale organisaties volgens dit, staat altijd op de zwarte lijst: “Ook dat is onwenselijk. Het imago van dit land is slecht in termen van internationale betrekkingen en lobbyen. In deze context wordt soms bevooroordeeld en soms gerechtvaardigd nieuws tegen Azerbeidzjan verspreid.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"