Nachrichten aus Aserbaidschan

De Europese Commissie zal Oekraïne voorstellen om kandidaat te worden voor de EU

De Europese Commissie zal Oekraïne voorstellen om kandidaat te worden voor de Europese Unie (EU). De uiteindelijke beslissing ligt bij de Europese Unie.

Politico haalt verschillende functionarissen aan die bekend zijn met de debatten tussen leden van de Europese Commissie op 13 juni.

Bronnen bij de publicatie zeiden dat de Europese Commissie op de hoogte was van de slachtoffers van Oekraïners. Ze vinden het ook nodig om een ​​krachtig signaal af te geven aan de Russische president Vladimir Poetin dat hij alle kansen heeft verspeeld om Oekraïne terug te brengen in zijn invloedssfeer.

“Oekraïne vergeet niet dat Oekraïne het enige land in Europa is waar mensen op straat worden gedood en doodgeschoten omdat ze de EU-vlag dragen”, zei hij. We kunnen niet tegen een hoge functionaris zeggen: “Jongens, sorry, jullie zwaaiden met de verkeerde vlag”.

Toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie vereist de unanieme goedkeuring van de 27 staatshoofden en regeringsleiders in de Raad van Europa. De ministers zullen de kwestie naar verwachting volgende week op een top in Brussel bespreken. In ieder geval vertelden functionarissen en diplomaten aan Politico dat de drie landen zich nog steeds verzetten tegen de kwestie.

Wat betreft Moldavië en Georgië, die de status van kandidaat-lidstaat hebben aangevraagd, verklaarden ambtenaren dat de Europese Commissie Moldavië in het algemeen steunt. De huidige regering in dat land is dus een pro-Europese regering. In plaats daarvan zijn ze onzekerder over Georgië. Omdat dit land de afgelopen jaren heeft geleden onder “politieke onrust” en eerlijk gezegd achterlijke democratie.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"