Nachrichten aus Aserbaidschan

Kamerleden bovenaan ANAS – LIJST |

ANAS, dat gedoemd is tot verandering en vernieuwing, heeft vele mensen jarenlang omarmd. Ze werden financieel en moreel gesteund. Het is interessant dat veel namen posities innemen in ANAS. Ali Ze zijn ruim vertegenwoordigd in de wetgevende macht.

Momenteel hebben 7 afgevaardigden hoge posities in ANAS. Maar wie zijn ze?

1. 65e van Saatli-Sabirabad-Kurdamir kiesdistrict. plaatsvervanger geselecteerd Ahliman Amiraslanov doctor in de medische wetenschappen, professor. Azerbeidzjan nationaal Volwaardig lid van de Academie van Wetenschappen en de Poolse Academie van Medische Wetenschappen, Rusland Academie van Wetenschappen en Rusland Hij is buitenlands lid van de Academie voor Natuurwetenschappen. UNESCO Bio-ethiek, ethiek van wetenschap en technologie Azerbeidzjan nationaal is de voorzitter van de commissie.

2. Een bekende taalkundige Nizami Jafarov doctor in de filologische wetenschappen, professor. Azerbeidzjan nationaal Hij is een volwaardig lid van de Academie van Wetenschappen. Hij is een eervolle wetenschapper. Hij werd onderscheiden met de Order of Fame. Hij is lid van de Azerbeidzjaanse Schrijversunie. Hij is de voorzitter van de World Alpagut Federation.

3. parlement oudste lid Ziyad Samadzade doctor in de economie, professor. Hij is een volwaardig lid van de Azerbeidzjaanse Nationale Academie van Wetenschappen. Hij is een academicus van de International Academy of Management, International Eastern Oil Academy.

4. Uit het Kurdemir-district plaatsvervanger geselecteerd Rafael Huseynov doctor in de filologische wetenschappen, professor. Azerbaijan National Academy of Sciences is een volwaardig lid van de Oxford Academy Association. 20Sinds 2003 is hij directeur van het Nationale Literatuurmuseum van Azerbeidzjan, vernoemd naar Nizami Ganjavi van ANAS.

5. Een bekende filoloog Jezus Habibbeyli Het is ook vertegenwoordigd in het parlement. Doctor in de filologische wetenschappen, professor. Hij is een volwaardig lid van de Azerbeidzjaanse Nationale Academie van Wetenschappen. VN Tegelijkertijd is hij een volwaardig lid van de International Academy of Informatics, Cengiz Aytmatov International Academy of Sciences en een relevant lid van de Atatürk Culture, Language and History Association. Sinds 2013 is hij directeur van het Nizami Ganjavi Literatuurinstituut van ANAS en sinds 2021 de vice-president van de Azerbeidzjaanse Nationale Academie van Wetenschappen.

6. Historicus wetenschapper Musa Kasıml Hij is al vele jaren een permanent lid van de Nationale Assemblee. Hij is hoogleraar historische wetenschappen. Hij is een relevant lid van de Azerbaijan National Academy of Sciences. Verenigde Staten van AmerikaVan het Centrum voor Midden-Oostenstudies in Turkije Turan Hij is lid van het Centrum voor Strategische Studies, het Centrum voor Centraal-Aziatische en Kaukasische Studies. Sinds 2016 is hij directeur van het ANAS Caucasus Studies Institute.

7. parlement een van de meest ervaren leden Vrolijk persoon Alijev. Doctor in de psychologie, professor. Het corresponderende lid van de Azerbaijan National Academy of Sciences is een volwaardig lid van de International Staff Academy. (Onze.Media)Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"