Nachrichten aus Aserbaidschan

Het is tijd voor een moeilijke keuze voor Armenië: CSMT of niet… |

Zoals je weet, Yerevan Rusland en is ontevreden over de reactie van de CSTO op de recente gebeurtenissen aan de Azerbeidzjaanse grens. Armenië parlement In een interview met de staatstelevisie verwees Alen Simonyan naar de recente gebeurtenissen aan de Azerbeidzjaanse grens.Armenië De verwachtingen van zijn partij zijn niet gerechtvaardigd”, zei hij.

“We hebben conclusies getrokken, we trekken conclusies en we zullen in de toekomst conclusies trekken. Yerevan wacht nog op de reactie van de organisatie. We verwachten meer concrete stappen van Moskou, waarmee we een vriendschaps- en wederzijdse bijstandsovereenkomst hebben getekend”, zei hij. gezegd.

Hij zei ook dat leger bij de stopzetting van de operaties Verenigde Staten van Amerika een grote rol gespeeld.

Betekent dit alles dat Armenië binnenkort de CSTO zal verlaten? Armenië Deze leger Wat gebeurt er als hij de vakbond verlaat? Over het waarborgen van de veiligheid van het land Yerevan NAVOZal hij hopen? dit moet worden opgemerkt Azerbeidzjan in dezelfde mate als Armenië NAVOHet is lid van het Partnership for Peace-programma. Azerbeidzjan heb een bondgenoot Kalkoen en is vaak een volwaardig lid van de Alliantie. Welke opties blijven er over voor Armenië als het CSTO verlaat? Zal Armenië de betrekkingen met zijn buren normaliseren?

De vragen van Press Club werden beantwoord door buitenlandse experts.

Michail Neyzhmakov, politiek en vooraanstaand analist van het Economic Communications Agency (Moskou):

– Natuurlijk, wanneer de situatie rond Armenië gespannen wordt, neemt de kritiek op CSMT in het land toe. Dat merkten we in 2021-2022, vooral in het voorjaar van 2021, tijdens de spanning rond Karagöl. parlement De kritiek van woordvoerder Alen Simonyan op CSTO is momenteel in het land voor het team van Nikol Pashinyan protest Het laat zien hoe belangrijk het is om je stemming te richten op externe krachten. Tegelijkertijd is het niet de moeite waard om het gevaar van deze situatie voor de huidige Armeense regering te overdrijven. Nicole Pashinyan 2020Eind van het jaar – begin 2021 met grotere binnenlandse risico’s politiek kon de situatie onder controle houden.

Het is waarschijnlijk dat het land de CSTO in de nabije toekomst niet zal verlaten. tenminste omdat Verenigde Staten van Amerika Tot dusver heeft het geen concrete toezeggingen gedaan op het gebied van het waarborgen van de veiligheid van Armenië. Nancy Pelosi’s belofte om te luisteren naar de defensiebehoeften van Armenië is op zichzelf al glibberig. Maar hoogstwaarschijnlijk Nicole Pashinyan Tijdens onderhandelingen met Moskou Verenigde Staten van Amerika Het congres zal proberen het bezoek van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden aan Armenië te gebruiken om zijn positie te versterken.

Centrum “Strategie XXI” (Oekraïne) leger deskundige Pavlo Lakiychuk:

– Het lijkt erop dat de tijd is gekomen voor Armenië om een ​​moeilijke keuze te maken om van de post-Sovjet-illusies af te komen: CSTO, Euraziatische Economische Unie, Douane Eenheid NAVO Het is geen alternatief voor samenwerkingsmechanismen met de EU. Het is een vorm van controle over voormalige koloniën. Wat zal er daarna gebeuren? De staat zal proberen relaties met zijn buren op te bouwen en zijn “grote broer” negeren – dit is een proces van institutionele rijping met tekenen van afranseling en verrotting. Simpel gezegd, Yerevan heeft geen effectief alternatief dan de betrekkingen met zijn buren te normaliseren. Hoe eerder ze dit beseffen in Yerevan, hoe beter voor Armenië en de regio als geheel.

Trouwens, als het gaat om het Partnerschap voor de Vrede-programma van de NAVO, hebben we het niet over het Bondgenootschappelijk lidmaatschap. Het programma is ontwikkeld en uitgevoerd als een reeks maatregelen om het wederzijds vertrouwen tussen de NAVO-lidstaten en hun buren op te bouwen en te versterken. Na verloop van tijd besloten veel deelnemers aan het programma zich bij de Alliantie aan te sluiten. Anderen, bijv. Rusland bevroren samenwerking (Rusland De Federatie blijft officieel nog steeds deelnemer aan het programma). Derden nemen deel aan het affiliateprogramma en blijven tegelijkertijd lid van andere militaire eenheden, zoals de CSTO. Goed nabuurschap en partnerschap met gelijke rechten of conflict en isolement. Het is ieders keuze. Het is eigen keuze.

Rauf OruzhovNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"