Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan vraagt ​​Europa om garanties voor gasexport

Elnur Mammadov: “Daar moeten we voor zorgen. Oekraïne geen spontane vraag vanwege de oorlog”

Als alternatieve bron op de achtergrond van de energiecrisis in Europa naar Azerbeidzjan in ruil voor solliciteren Azerbeidzjan garantie gevraagd.

krant “Financial Times” auteur Hij Azerbeidzjan Europa Eenheid gas- nieuwe investeringen in het pijpleidingnetwerk om de export van het blok te verdubbelen en Europa Hij zei dat het zou afhangen van het ondertekenen van langetermijncontracten door zijn bedrijven.

praat erover Azerbeidzjan Vice-minister van Buitenlandse Zaken Elnur Mammadov zei dat wanneer ze Azerbeidzjan als alternatieve hulpbron gebruiken, ze ervoor moeten zorgen dat het waar is. Oekraïne Het is geen spontane vraag vanwege oorlog.

Brussel en Baku uit Azerbeidzjan in juli Europa Jaarlijkse gasvolumes die tot 2027 naar de Unie worden uitgevoerd 20 miljard Per kubieke meter hebben we een leveringsovereenkomst getekend.

Over het algemeen Europeese Unie momenteel landen Rusland probeert de afhankelijkheid van gas te minimaliseren. De reden is Rusland sinds februari Oekraïne ingrijpen op hun grondgebied. Europeese Unie landen steunen deze oorlog niet en noemen het bezetting. Daarom vanaf februari Europeese Unie Veel landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben Rusland sancties van verschillende omvang opgelegd.

in ruil Rusland Het onderdrukt de energieafhankelijkheid van Europese landen.

Azerbeidzjan Onder welke voorwaarden naar de landen van de Europese Unie gas- In het artikel over de verkoop staat ook de 3.500 kilometer lange South Gas Het uitbreiden van de corridor vereist miljarden dollars aan investeringen en nieuwe contracten met Europese bedrijven.

De onderminister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan Elnur Mammadov zegt dat deze overeenkomsten ook de periode na 2027 moeten bestrijken:

Particulier of publiek, degenen die geïnteresseerd zijn in investeringen moeten hun geld op tafel leggen zodat we het exportvolume kunnen vergroten. Ik wil niet zeggen dat er een verschil van mening is met de EU over deze kwestie, maar het is een belangrijk onderdeel van de kwestie.”

onderminister Hij zei ook dat de Europese Unie momenteel alternatieve leveranciers nodig heeft, maar dat Bakoe ook moet worden gegarandeerd:

“We moeten ervoor zorgen dat dit geen spontane vraag is vanwege de oorlog in Oekraïne. Op een dag zal deze oorlog eindigen, en dan ga je terug naar het kopen van gas uit Rusland en zeg je:” Wel, we hebben je gas niet nodig niet meer.”

Mammadov benadrukte dat Azerbeidzjan ook zijn aandeel kan hebben in deze investeringen.

Bouw Zuidelijke gascorridor 40 miljard kosten in dollars.

Volgens Loren Ruzekas van S&P Global Commodity Insights zou Azerbeidzjan de gasexport naar Italië en Bulgarije iets kunnen verhogen, maar er zullen aanzienlijke investeringen nodig zijn om dit volume aanzienlijk te vergroten:

“Geen enkel land wil miljarden dollars riskeren zonder zijn langetermijnkoper te kennen.”

De Europese Commissie heeft geen commentaar gegeven op verzoeken om onderhandelingen in deze richting.

Een EU-functionaris vertelde de FT dat er een langdurige samenwerking op energiegebied is tussen het blok en Azerbeidzjan, en dat de EU Azerbeidzjan als een betrouwbare leverancier beschouwt.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"