Nachrichten aus Aserbaidschan

De opkomst van ‘Poetins chef’. Prigozhin spreekt rechtstreeks met de president

st. Volgens een persbericht uitgegeven door het St. Petersburgse bedrijf Concord Catering and Management op 31 oktober: “De gekozen president van de op een na grootste stad van Rusland is een oplichter.”

In een toespraak tot het parket van de procureur-generaal zei het bedrijf in een verklaring dat het parket moet “onderzoeken naar het feit dat gouverneur Beglov een georganiseerde misdaadgroep op het grondgebied van St. Petersburg heeft opgericht om de staatsbegroting te verduisteren en de corrupte functionarissen om hem heen te verrijken.”

Mike Ekel van RFE/RL schrijft dat het gezien de constante kruising van politiek en bedrijfsleven in Rusland beter is om hier geen aandacht aan te besteden. Deze keer zijn de zakenman en “Wagner” echter privépersonen die de gekozen regeringsfunctionaris aanvallen die zijn hele fortuin te danken heeft aan cateringcontracten met het Kremlin. leger Het bedrijf is eigendom van en staat bekend als de “trollenfabriek”. Jevgeny Prigogineis is

De geschiedenis van Prigogine’s conflict met Beglov gaat enkele jaren terug. Maar deze laatste aanval is die van Prigogine, vooral in de context van de oorlog in Oekraïne. Rusland valt samen met het feit dat hij het middelpunt van de aandacht in de politiek wordt.

Rusland Volgens de wet is het momenteel illegaal om particuliere huursoldaten in de strijdkrachten te bekritiseren, in diskrediet te brengen of in dienst te nemen. Maar Prigozhin bekritiseert al maanden de houding van het bevel van het land ten opzichte van de bezetting en leidt de ‘Wagner’-groep al vele jaren.

“Het lijkt duidelijk dat Prigozhin een geschikte gelegenheid heeft gevonden om zijn publieke profiel uit te breiden. Hij is niets meer dan een opportunist. Zijn carrière toont dit aan. Elke activiteit die de oorlog ondersteunt, kan worden beloond”, zei hij. – Onderzoeker bij de New America Foundation in Washington en auteur van het Wagner Group Decoding 2019-rapport Dorp Rondo (Candace Rondeaux) zegt.

“Hij is nu politiek op het hoogtepunt van zijn macht en invloed. Omdat de aard van deze fase van de oorlog hem de mogelijkheid geeft om de rol van de kapitein van de kwaadaardige staat te spelen. – zegt.

Rusland beleidsexpert, hoofdonderzoeker bij de in Washington gevestigde Carnegie Endowment for International Peace Andrey Kolesnikovinvloed krijgen op de laatste tsaristische familie in Rusland in de jaren 1910mystieke mysticus monnik Gregory maakte een analogie tussen Rasputin en hem. “Veel mensen denken nu dat deze persoon de volgende presidentskandidaat zou kunnen zijn of een figuur die het hoogste niveau van de politiek zou kunnen betreden”, zei hij. – zei Kolesnikov in een interview met “Nastoyasheye Vremya”.

Prigozhin begon zijn carrière in zijn woonplaats St. Petersburg in het restaurant- en cateringbedrijf, hing zijn financiële succes af van het Kremlin. voedsel gestart na de ondertekening van de contracten voor diensten. Het woord “Concord” komt voor in de namen van verschillende gerelateerde bedrijven.

Hoewel de oorsprong van Wagner onduidelijk is, zeggen Russische journalisten en onderzoekers zoals Rondo dat het bedrijf afkomstig is van een netwerk van particuliere beveiligingsbedrijven onder leiding van voormalige strijders van de speciale dienst.

De soldaten van de groep creëerden in 2014 een broeinest van conflict in Rusland. Oekraïne Er wordt aangenomen dat hij in de regio Donbas heeft gevochten.

Syrische dictator in het Kremlin 2015 beshar Esad Na de uitgebreide interventie om het regime in Syrië te beschermen, weergalmde de wreedheid van de “Wagner”-soldaten over de hele wereld. In Syrië hebben diplomaten, olie-gas- ze beschermden hun vestigingen en trainden lokale gewapende groepen. Er wordt ook gemeld dat “Wagner”-huursoldaten werken in de mijnen waar diamanten en kostbare mineralen worden gewonnen in de Republiek Zuid-Afrika (CAR).

Russische journalisten Rusland leger intelligentie- Dmitry Oetkin Ze ontdekten een voormalige werknemer genaamd “Wagner”. Het bleef jarenlang een publiek geheim dat Prigogine eigenaar was van de “Wagner”-groep. Echter, in september Prigozhin zelf “VKontakte” in het Russisch sociaal bevestigde dit feit op het mediaplatform.

Een ander bedrijf dat wordt gefinancierd door Prigogine en waarvan de oorsprong mysterieus is, is St. “Internet Research Agency” in St. Petersburg. Het bedrijf dat bekend staat als de “Russische trollenfabriek”Facebook” en anderen sociaal is gespecialiseerd in het aanmaken van nepaccounts, desinformatie en propaganda op mediaplatforms. Bedrijfsnaam 2016 Verenigde Staten van Amerika Minister werd beroemd in de context van beschuldigingen van inmenging in de verkiezingen.

Twee jaar later Verenigde Staten van Amerika De rechtbank diende een strafrechtelijke aanklacht in tegen Prigozhin, 12 andere Russische burgers en de afdeling internetonderzoek. Vorig jaar zette de FBI Prigozhin op de lijst met gezochte personen.

Poetin De Wagner-huurlingen waren een van de vele onregelmatige eenheden die naast het Russische leger vochten toen ze Oekraïne binnenvielen. “Wagner” huurlingen speelden een belangrijke rol bij de bezetting van de steden Mariupol en Severodonetsk. Naar verluidt hebben ze deelgenomen aan de voortdurende aanval op de nederzetting Bakhmut in de regio Donetsk.

In de zomer, toen de oorlog niet verliep zoals de Russen wilden, leger bloggers begonnen hun ongenoegen te uiten over het bevel en beschuldigden het Kremlin ervan geen volledige mobilisatie te willen afkondigen of meer mannen naar de oorlog te sturen.

In september nam Prigozhin het initiatief. ‘Telegram’ laat zien dat Oekraïne vrijheid belooft aan gevangenen in een staatsgevangenis, op voorwaarde dat ze zes maanden vechten video- verspreiding.

Poetin nieuwe commandant bezettingstroepen aangesteld algemeen Sergey Surovikin was eerder de commandant van de Russische strijdkrachten in Syrië. Prigogin verwelkomde zijn benoeming. Direct na de benoeming van Surovik werden raket-, vliegtuig- en drone-aanvallen uitgevoerd op burgerdoelen in Oekraïne.

“Surovik’s Prigogine is de man die de voorwaarden schiep om Prigogine te worden”– zegt Rondo.

“Novaya Gazeta Europe” is Prigozhin’s huidige geselecteerde St. Hij schrijft dat zijn slechte relatie met de gouverneur van Sint-Petersburg verband hield met de financiering van Beglovs verkiezingscampagne en de bouw van wooncomplexen in de Finse Golf.

In september bezocht Prigozhin St. kondigde de opening aan van een nieuw zakencentrum in St. Petersburg, het “Wagner Center” genaamd.

De groeiende reputatie van Prigogin politiek Het is nog niet duidelijk of hij hier zijn beroep van kan maken. Maar Rondo zei dat als Prigogine politicus wordt, het uit St. Hij zegt dat hij zal starten vanuit St. Petersburg.

Hij gebruikte zijn status en connectie met “Wagner” om zijn tegenstanders in elitekringen te bekritiseren en zijn gezag te versterken.” – Zegt het rapport van het in Washington gevestigde Institute for War Studies, dat vorige week werd gepubliceerd.

De “Washington Post” schrijft dat Prigozhin zijn ongenoegen over het verloop van de oorlog rechtstreeks aan Poetin uitte. Krant en informatie over zijn geheime ontmoeting met Poetin Verenigde Staten van Amerika Hij schrijft ook dat hij in de inlichtingenrapporten is gestapt.

“Zijn woorden zijn niet waar” – Kolesnikov vertelde over “Nastoyasheye Vremya”.

“Prigoghin is duidelijk een op macht beluste man. Hij is een erg rigide en nogal meedogenloze man. Hij heeft het charisma van een negatieve demon, en dat charisma kan wedijveren met dat van Poetin. Maar nu heeft Poetin hem nodig met dit gezicht, deze vorm.” [Priqojinə] geleidelijk meer kracht en veel verschillende taken geven” – zegt.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"