Nachrichten aus Aserbaidschan

Er werd gemeld dat de gezondheid van Bakhtiyar Hajiyev verslechterde.

sociale activist Bahtiyar Hajiyevop de achtste dag Baku In centrum voor voorlopige hechtenis nr. 1 honger Naar verluidt organiseerde hij de actie zelf.

die hem op 22 december bezocht advocaat Javad Javadov Hij vertelde Radio Azadlıg:

Vrolijk persoon vandaag, op 22 december, verklaarde hij dat zijn bloeddruk laag was – 90/60, zijn temperatuur daalde tot 35,4 en zijn polsslag was 76. Hij viel in de loop van de dag een halve kilo af en zijn gewicht zakte naar 79,5 kilogram. Hij is dus al 5 kilo afgevallen.”

Volgens de advocaat verliest hij soms zijn evenwicht door zwakte en houdt hij zich in om niet te vallen. Alleen volgens hem honger Hij zei dat hij niet van plan was zijn actie te stoppen.

Volgens Javadov gisteren, op 22 december Vrolijk persoon Hajiyev werd overgebracht naar de sanitaire afdeling van het detentiecentrum.

Zijn klacht dat hij niet onder huisarrest is geplaatst, zal in behandeling worden genomen.

Advocaat en zei op 23 december Baku Het gerechtshof neemt de klacht van de activist dat ze niet onder huisarrest is geplaatst in behandeling.

“Wij het Hof van Beroep gevangenisstraf We verwachten dat de preventieve maatregel verandert”, – zei Javadov. Volgens hem maken zelfs de verzonnen beschuldigingen tegen Hajiyev dit mogelijk.

We hebben het over misdaden die geen publieke dreiging vormen.

Hajiyev tot 1,5 jaar gevangenisstraf gevaar wacht.

“Wij hopen rechtbank gevangenisstraf beslissing annuleren Ik zal doen,” advocaat voornoemd.

Tot nu toe is het niet mogelijk geweest om een ​​reactie te krijgen van de Penitentiaire Inrichting en andere officiële instellingen op deze ideeën.

Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en enkele internationale organisaties Azerbeidzjan Hij riep de regering op de jonge activist vrij te laten.

herinneren

Op 9 december veroordeelde de Hatai-rechtbank van Bakoe de sociale activist Bakhtiyar Hajiyev tot 1 maand gevangenisstraf. 20 Op een dag werd hij gearresteerd.

Actief beschuldigd van wanordelijk gedrag en minachting van de rechtbank. In verband met dat incident werd een rechtszaak aangespannen tegen de activist. misdrijf Dat gebeurde in de rechtbank waar de zaak werd behandeld.

Hij ontkent de beschuldigingen.

Honger Hij kondigde in de rechtbank aan dat hij zijn zaak was begonnen.

RadiovrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"